Haftanın açılış maçında Kayserispor maçın sonlarına doğru bulduğu golle Fenerbahçe’yi mağlup edip 4 maçlık beraberlik serisine son verdi. Hikmet Karaman, Kayserispor’un başında çıktığı 7 karşılaşmada takımı hiç mağlup olmadan 13 puan topladı. Ligde kalma yolunda kaydadeğer bir performans. Fenerbahçe kanadında yalancı bahar uzun sürmedi. Tartışmalar Soldado’nun ilk yarının sonlarında oyundan atılması üzerine dönüyor olsa da […]

Haftanın açılış maçında Kayserispor maçın sonlarına doğru bulduğu golle Fenerbahçe’yi mağlup edip 4 maçlık beraberlik serisine son verdi. Hikmet Karaman, Kayserispor’un başında çıktığı 7 karşılaşmada takımı hiç mağlup olmadan 13 puan topladı. Ligde kalma yolunda kaydadeğer bir performans. Fenerbahçe kanadında yalancı bahar uzun sürmedi. Tartışmalar Soldado’nun ilk yarının sonlarında oyundan atılması üzerine dönüyor olsa da oynanan oyun galip gelmek için yeterli düzeyde değildi. İyi kötü İngilizce bilen herkes Soldado’nun atılmasına sebep olan sözlerin aynı fikirde olunmayan durumlarda rahatça kullanıldığını bilir. Biri Premier Lig’de bu söze kırmızı kart gösterilmesi gündeme getirse onunla yıllarca dalga geçilir. Yine de Soldado söylediğinin karşılığının kırmızı kart olduğunu bilecek kadar uzun süredir memlekette top oynuyor.

Ligin ikinci yarısında puan kaybetmeyen lider Başakşehir öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamayınca BB Erzurumspor ile 1-1 beraber kaldı. 2019’un ilk puan kaybını yaşayan Başakşehir  cebindeki krediler sebebiyle hâlâ zirve yarışının en avantajlı takımı. Ancak evinde tribün üstünlüğünü ligin dibine demir atmış rakibine kaptıran takımın şampiyon olması kime ne kazandırır, kimi sevindirir hiçbir fikrim yok. Erzurumspor Beşiktaş ve Başakşehir deplasmanlarından ekstra puanlar çıkarsa da evinde kaybettiği Rize maçını henüz tolere etmiş değil.

Rizespor ile Antalyaspor’un izleyenlere keyif veren mücadelesinden kazanan çıkmadı. Ara transfer dönemini muvaffakiyetle kapatan ve yeni transferleriyle lige adeta yeniden başlayan  Rizespor ikinci yarının ilk üç haftasını firesiz geçip ateş hattının üzerine çıkmayı başarmıştı. Antalyaspor karşısında ikinci gol fırsatlarını müsrifçe harcayan Rize, Mevlüt’ün golüne engel olamayınca haftayı 1 puan ile kapattı ve Ankaragücü de kazanınca yeniden ateş hattına geriledi. Antalyaspor’un bu zor deplasmandan aldığı puanın değeri haftalar ilerledikçe artacak.

Beşiktaş’ın oyun kalitesindeki artış hem lig arasını doğru kullandıklarını hem de transfer hamlelerini doğru yaptıklarını gösteriyor. Farkı ikiye çıkarana kadar oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Beşiktaş, Burak Yılmaz’ın golleriyle haftayı 3 puanla kapatıp lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını tek hanelere indirdi. 7 haftadır kazanamayan Bursaspor için artık tehlike çanları çalıyor. Ateş hattı ile arasında sadece 2 puan fark kaldı. Timsahlar’ın gelecek hafta konuk edecekleri Rize’yi yenmekten başka çareleri yok.

Ligin Avrupa hayali kuran iki başaltı takımının Konya’daki eşleşmesinden kazanan çıkmadı. İki takımın benzer oyun tarzları televizyon başındaki futbolseverlerin zaman zaman göz kapaklarının ağırlaşmasına yol açsa da maçın son bölümleri oturma odalarında yoğunlaşan uyku gazını dağıttı.

Alanyaspor’u 3-2 mağlup eden Göztepe, ligin ikinci devresinde ilk kez puan alarak kötü gidişatına son verdi. Nabil Ghilas’ın son dakikadaki rövaşatası İzmir temsilcisine hem üç puan kazandırdı, hem de Alanya ile ikili averajı da eşitledi. Alanyaspor’un deplasman karnesine bir zayıf not daha eklendi. Üstelik 2-0’dan geri gelmeyi de başarmıştı.

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan haftanın en yüksek itibarlı karşılaşmasında maalesef hakem Ümit Öztürk’ün hatalı yönetimi oynanan oyunun önüne geçti. MHK ve TFF’nin beceriksizliği hakem performanslarına da yansımış durumda. VAR sistemine yeterli hazırlık yapılmadan geçilmesi sebebiyle eldeki hakem havuzu mevcut maç trafiğini kaldıramıyor. Zira bazı takımların maçlarına veril(e)meyen hakemler var. Hal böyle olunca da memleketteki futbol iklimi haftanın izlemesi en zevkli karşılaşmasında futbol konuşma fırsatı vermiyor. Galatasaray’ın ara transfer döneminde yaptığı nokta transferlerin takıma olumlu etkisi, öz kaynaklarına yönelen Trabzonspor’un genç oyuncularının verdiği mücadele ne yazık ki geri planda kalıyor.

9 haftadır kazanamayan, 6 maçtır gol atamayan Ankaragücü evinde Kasımpaşa’yı yeni transferlerinin katkısıyla 3-0 mağlup ederek üzerindeki kara bulutları bir nebze dağıttı. Ligin ilk yarısındaki Kasımpaşa’nın yerinde yeller esiyor. Mustafa Denizli’nin şampiyonluk hayalleri de art arda gelen puan kayıplarının ardından suya düştü. Kasımpaşa için Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa’ya açılmak artık daha gerçekçi bir hedef…

Sessiz ama emin adımlarla ilerleyen Sivasspor, can havliyle mücadele eden Akhisar’ı da mağlup ederek 7. sıraya kadar yükseldi. Yiğidolar gelecek hafta Erzurum’u da mağlup etmeyi başarırsa Avrupa hedefini sesli olarak dile getirmeye başlayabilirler. Akhisar ligin ikinci yarısında henüz puan alamayan iki takımdan biri. Akigoların ayağa kalkmak için önünde harika bir fırsat var. Gelecek hafta evinde oynayacağı

Ankaragücü maçı Kuzey Ege temsilcisinin kaderini belirleyecek.

Haftanın Golü

Ankaragücülü Sacko haftanın en şık gol vuruşunu yaptı

Haftanın Takımı

Bursaspor’u zorlanmadan geçen Beşiktaş

Haftanın Teknik Direktörü

Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan

Haftanın Oyuncusu

Attığı iki golle Beşiktaş’ın galibiyetinin mimarı Burak Yılmaz.