Isparta’da halkı karanlığa mahkûm eden Cengiz ve Kolin’e ait şirket, kentteki elektrik kablolarını yerin altına almak için ihaleler düzenledi. 245 milyon TL maliyetli ihaleler, yönetiminde Cengiz ve Kolin’in olduğu BEDA Enerji’ye gitti.

Beşli çete üyeleri işbaşında

Mustafa BİLDİRCİN

Isparta’da günler süren elektrik kesintilerinde sorumluluğu sorgulanan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (AEDAŞ) kentteki elektrik hatlarının yerin altına alınması işi yine Cengiz ve Kolin’den isimlerin yer aldığı şirkete teslim edildi.

AEDAŞ, Antalya’dan sonra Isparta’da da elektrik hatlarını yer altına almak için harekete geçti. Proje kapsamında altı farklı ihale gerçekleştirildi. İhalelerin sözleşmesi 28 Mart’ta imzalandı. Toplam 41 milyon TL maliyetle, ihalelerin en maliyetlilerinden olan, “Batıkent-Binbirevler-Işıkken Mahalleleri Yeraltı Tesis İşi” ile birlikte ihalelerin toplam maliyeti 245 milyon 132 bin 276 TL oldu. İhalelerin tamamı BEDA Enerji isimli şirkete verildi.

CENGİZ YÖNETİMDE

Elektrik dağıtım şirketinden 245,1 milyon TL’lik ihale alan şirketin yönetiminde kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alıyor. BEDA Enerji’nin ortakları arasında Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in kızı Zeynep Cengiz Şekeralp yer alırken şirketin yönetiminde Mehmet Cengiz ile Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu da bulunuyor.

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Isparta’da şubatta 72 saat süren elektrik kesintisinin ardından “hizmet zaafı” gerekçesiyle CK Akdeniz bünyesindeki AEDAŞ hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kentte mağdur edilen yurttaşlara soruşturma sonucuna göre tazminat ödemesi yapılabileceği belirtildi.