AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti. Saat 19.15'te başlayan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda EYT ve asgari ücret zammı görüşüldü. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Beştepe'de asgari ücret ve EYT zirvesi: Erdoğan, Nebati ve Bilgin'i kabul etti

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı ve EYT'lilere ilişkin konulara yönelik AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti.

Beştepe'de saat 19.15 itibarıyla başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Asgari ücret takvimi ve EYT düzenlemesinin masaya yatırıldığı toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı.

EYT'LİLERİN DURUMU

Haziran ayı itibarıyla 1,5 milyon kişiyi kapsaması beklenen EYT'lilere ilişkin de toplantı kapsamında bilgi alışverişi yapıldı. EYT'lilerin bütçeye olacak etkisinin de toplantıda görüşüldüğü değerlendiriliyor. İşverene gelecek olan tazminat yükü ve emekli çalışanla normal çalışan arasındaki prim farkının kapatılması da masadaki konular arasında yer aldı.

Bunun yanında belediyelerin vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması da masadaki diğer konulardan oldu.