Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki köşe yazısında Beştepe'ye yakın bir isimden aldığı kulisi aktardı. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı görevini son kez yapacağını söyleyen Erdoğan'ın, yerine damadı Selçuk Bayraktar'ı düşündüğü belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi
Beştepe'ye yakın isim: "Erdoğan son dönemi olduğunu söylüyor, yerine damadını düşünüyor"
Fotoğraf: tccb.gov.tr

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında 'Beştepe'ye yakın bir isimden' aldığı kulisi yazdı.

Saymaz'ın aktardığına göre, iktidara yakın isim, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini son kez yapacağını, veda ederken siyasetçi olarak değil, devlet adamı olarak anılmak istediğini ifade etti. Erdoğan'ın kendisinden sonrası için de Sümeyye Erdoğan'ın eşi olan damadı Selçuk Bayraktar'ı düşündüğünü belirtti.  

Saymaz'ın "Erdoğan, OHAL kabinesini dağıttı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Beştepe'ye yakın isim, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini son kez yapacağını, 2028'de veda ederken, siyasetçi olarak değil, devlet adamı olarak anılmak istediğini söylüyor. Erdoğan'ın, kendisinden sonrası için damadı Selçuk Bayraktar'ı düşündüğünü kaydediyor."

"SOYLU, YERLİKAYA'NIN HATA YAPMASINI BEKLEYECEKTİR"

Saymaz, yine aynı ismin İçişleri Bakanlığı görevi sona eren Süleyman Soylu hakkındaki değerlendirmeleri de köşesine taşıdı. Buna göre, Beştepe'ye yakın isim Soylu'nun yerine atanan 'Ali Yerlikaya'nın hata yapmasını bekleyeceği' değerlendirmesi yaptı. 

Saymaz, şunları kaleme aldı:

"Erdoğan'ın üçüncü ve son önceliği tartışmalı isimleri sahneden indirmek. Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan alınması, buna örnek veriliyor.

Beştepe'ye yakın isim, Soylu için şu yorumu yapıyor:

'Çok hırslı. Geceleri uyuyamayacağını düşünüyorum. Ali Yerlikaya gibi adamları sevmez. İçişleri Komisyonu başkanlığını kabul etmez. Yerlikaya'nın hata yapmasını bekleyecektir.'

Soylu devrindeki aşırılıkların son bulacağı, hiyerarşisi bozulan İçişleri Bakanlığı'nın kurallara uygun olarak yönetileceği  belirtiliyor. Yerlikaya'nın Kürt meselesinde hassas olduğu vurgulanıyor."