Beyaz et ve yumurta üretimi düştü

TÜİK’in ‘Kümes Hayvancılığı Üretimi’ araştırmasına göre tavuk üretimi geçen yıla göre yüzde 5,6 azaldı. Rakamlar yumurta üretiminin de yüz de 1,3 azaldığını gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 Haziran ayını kapsayan ‘Kümes Hayvancılığı Üretimi’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Rapora göre, tavuk eti üretimi haziran ayında, bir önceki aya göre yüzde 12,8, bir önceki yıla göre ise %5,6 azaldı. Haziran ayında, hindi eti üretimindeki düşüş ise bir önceki aya göre yüzde 14,8 oldu. Hindi eti üretimi, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 36 azaldı. Tavuk eti üretimi, 168 bin 522 ton, hindi eti üretimi ise 3 bin 968 ton olarak gerçekleşti.

Araştırmaya göre, kesilen tavuk sayısı da hem geç en aya hem de geçen yılın aynı dönemine göre düştü. Geçen aya göre düşüş oranı yüzde 11,7, geçen yıla göre ise yüzde 6,3 olarak gerçekleşti. Haziran ayında kesilen hindi sayısı ise, bir önceki aya göre %13,7, bir önceki yılın aynı ayına göre %30,9 azaldı. Kesilen tavuk sayısı 96 milyon, kesilen hindi sayısı ise 395 bin adet oldu.

Tavuk yumurtası üretimi haziran ayında mayıs ayına göre yüzde 7,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 düştü.