Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin menzili 300 kilometreyi bulan Kara Kuvvetleri Taktik Muharebe Füzelerini Ukrayna'ya vermeyeceklerini bildirdi.

Beyaz Saray: Ukrayna’ya uzun menzilli füze vermeyeceğiz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin Ukrayna’ya 300 kilometre menzilli füzeleri vermeyeceğini söyledi.

Sullivan, Aspen Güvenlik Forumunda konuştu.

Ukrayna konusunda değerlendirmelerde bulunan Sullivan, Amerikan istihbaratının Rus ordusunun savaşta çok daha kabiliyetli çıkacağını beklediğini ancak Rusya’nın savaşta hedeflerinden birçoğunu elde edemediğini ifade etti.

Rusya’nın mevcut hedeflerine ulaşma konusunda da büyük zorluklar yaşadığını belirten Sullivan, bunun büyük ölçüde Ukraynalıların cesaretinden ve batı ülkelerinin verdiği silahlardan kaynaklandığını dile getirdi.

Biden’ın güvenlik danışmanı ayrıca, “Rusya’nın Ukrayna işgalinin Putin için stratejik başarı olmaması ve stratejik bir başarısızlık olması ABD’nin stratejik hedefimizdir” değerlendirmesinde bulundu.

Sullivan, ABD’nin menzili 300 kilometreyi bulan Kara Kuvvetleri Taktik Muharebe Füzelerini (ATACM) Ukrayna’ya vermeyeceklerini belirterek, “Başkan, üçüncü dünya savaşına yol açacak şartlara neden olmamak gerektiğine inanıyor” dedi.