Çorlu’da faaliyet gösteren Bel Karper fabrikasında grevdeki işçiler patronun grev kırıcılığı yapmaya çalıştığını belirtti. İş yeri temsilcisi Çamlıbel “Beyaz yakalıların üretime verildiğini biliyoruz” dedi.

Beyaz yakalılar mavi yakalı oldu

EMEK SERVİSİ

Tekirdağ Çorlu’da faaliyet gösteren Bel Karper gıda fabrikasında patronun toplu sözleşme masasına yanaşmaması üzerine başlayan grev bugün 17’nci gününe girerken işçiler patronun grevi kırmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu belirtti. İş yeri temsilcisi Turgay Çamlıbel “Diğer fabrikalarda olduğu gibi bizim iş yerimizde de greve çıkmamız üzerine beyaz yakalıların üretime alındığı duyumlarını alıyoruz. Ancak sloganımızda da olduğu gibi. Direne direne kazanacağız” dedi.

Çorlu’da faaliyet gösteren Bel Karper gıda fabrikasında işçiler Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendi. Ancak patron, Bakanlık’tan çoğunluk belgesi alarak yetki sahibi kazanan sendikayla toplu sözleşme masasına oturmadı. İşçiler bunun üzerine 17 gün önce greve çıktı.

PATRONLAR GREVE MÜDAHALE EDİYOR

Grevde bulunan iş yeri temsilcisi Turgay Çamlıbel direnişi “İlk gün coşkuluyduk. Şimdi de bu coşkumuz devam ediyor” şeklinde değerlendirdi. Patronun, direnişçi işçilerin yorulmasını beklediğini aktaran Çamlıbel “Şimdilik atılmış bir adım yok. Elindeki stokları bitirmeyi bekliyor olabilir. Ancak stoklar da bitince ya fabrikayı kapatacak ya da bizi işe alacak” ifadelerini kullandı.

Birçok fabrikada yaşanan direnişlerde patronların grev kırıcılığı yaptığını belirten Çamlıbel “İşverenlerin grev kırma girişimleri oluyor tabii. Bizim fabrikamızda da beyaz yakalıların üretime verildiğini biliyoruz. Grev kırmaya yönelik girişimlerle ilgili yetkili kurumlara şikâyetlerimizi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

BİZDEN ALINANI GERİ İSTİYORUZ

İşçilerin sadece toplu sözleşme yapmak ve alın terinin karşılığını almak istediklerini vurgulayan Çamlıbel şunları söyledi: “Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Aslında bütün işçi sınıfı bunu istiyor. Bizim yılda bir kez ikramiyemiz vardı. Bunu 12 aya böldüler. Ardından da yavaş yavaş eritip yok ettiler. Biz ikramiyemizin geri gelmesini istiyoruz. Bir de maaşlarımıza makul oranda zam yapılmasını bekliyoruz. Aslında bizden alınanın bize geri verilmesini istiyoruz.”
Çamlıbel son olarak şunları söyledi: “İşçi hakkını almak için greve gitmek, direnmek zorunda. Bizi yormaya çalışacaklar. Biz 6 ay değil 6 yıl da olsa buradayız. Sloganımızda bahsettiğimiz gibi, direne direne kazanacağız.”