Beyazıt’ta mücadele sonuç getirdi: Güvenli binaya kavuşacaklar

MUSTAFA KÖMÜŞ

5 sene önce binaları yıkılan ve başka binalarda eğitim gören İstanbul Üniversitesi Biyoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinin mücadelesi sonuç verdi. Tamamlanmasını bekledikleri binanın Diş Hekimliği Fakültesi’ne verilmesine tepki göstererek dersleri boykot eden öğrenciler, rektörle önceki gün görüşme yaptı. Görüşmede 3 ay içinde öğrencilerin yeni binaya yerleşeceğine dair söz verildi.

Öğrencilerin şu anda ders gördüğü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının ise ‘çürük’ olduğu Rektör tarafından kabul edildi. Öğrencilerin bu binadan tamamen çıkması kararlaştırıldı. Rektör tarafından yapılan bilgilendirmeye göre şu an yapımı süren biyoloji binasının yapımı 3 ay içinde bitecek. Sonrasında öğrenciler bu binaya geçecek. Binadaki derslikleri ise diş hekimliği, biyoloji ve moleküler biyoloji öğrencileri paylaşacak. Ayrıca diş hekimliği öğrencileri, Siyasal Bilgiler Fakültesi binasındaki çeşitli derslikleri de kullanacak.

İMKÂNLAR HÂLÂ KÖTÜ

Öte yandan öğrencilerin verdiği bilgiye göre, binaya tamamıyla geçiş sağlanmayacak. Diş hekimliği öğrencileri, tamamen binadan ayrılana dek, biyoloji öğrencilerinin kullandığı araştırma laboratuvarları Fen Fakültesi’nde kalmaya devam edecek. BirGün’e konuşan öğrenciler, karardan mutlu olduklarını söyledi. Öğrenciler, akademisyenlerin imkânlarının hâlâ çok kötü olduğuna dikkat çekti ve buna da bir çare bulunması gerektiğini ifade etti.

DEPREM BAHÇELİEVLER'İN YARISINI YIKABİLİR!

Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) yapmış olduğu araştırmada, İstanbul’un Bahçelievler ilçesinin 1. derece deprem bölgesi olduğunu tespit etti. Yapılan açıklamada 7 ve üzeri depremde ilçenin ağır hasar göreceği ifade edildi.

Araştırmada, Bahçelievler’in olası bir büyük depremde 24 bin yapı stokunun %50’sinin ağır hasar göreceği tespitinde bulunuldu. Bu nedenle Bahçelievler Belediye Meclisi, deprem komisyonu kurulması ile ilgili yazılı önerge verdi ve önerge oybirliğiyle kabul edildi.