CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın seçim broşürleri yayımlandı. “Beyoğlu’nu birlikte kazanacağız, güzel günleri birlikte göreceğiz” vurgusu yapılan broşürde Mahalle Meclisleri’nin kurulacağı ve belediyenin bu mekanizma ile yönetileceği ifade edildi. Mahalle Meclisleri’nin nasıl olacağı, çalışma şekli broşürde yer alırken söz konusu modelin halkın yönetiminde katılımını esas aldığı vurgulandı. Yaşasın Beyoğlu kampanyası kapsamında hazırlanan broşürde, […]

Beyoğlu’nda amaç sosyal belediyecilik

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın seçim broşürleri yayımlandı. “Beyoğlu’nu birlikte kazanacağız, güzel günleri birlikte göreceğiz” vurgusu yapılan broşürde Mahalle Meclisleri’nin kurulacağı ve belediyenin bu mekanizma ile yönetileceği ifade edildi. Mahalle Meclisleri’nin nasıl olacağı, çalışma şekli broşürde yer alırken söz konusu modelin halkın yönetiminde katılımını esas aldığı vurgulandı.
Yaşasın Beyoğlu kampanyası kapsamında hazırlanan broşürde, kadınların ve gençlerin istihdamından, engellilere, yaşlılara, ezilenlere tüm halkı kapsayıcı maddeler yer aldı. Broşürde “Beyoğlu ile sözleşmeye, Beyoğlu’nu hepimizin kenti yapmaya” sloganı kullanıldı. Bazı vaatler şöyle sıralandı:

Yurttaşlık kartı

Aile sigortası kapsamında hazırlanacak. Beyoğlu Yurttaş Kartı’na, yoksulluk sınırı altında yaşayan tüm yurttaşlarımız için her ay belli miktar bir para yüklenecek. Bu kart ile Beyoğlu sınırları içindeki anlaşmalı marketlerde gıda, temizlik gibi temel ihtiyaçları alınabilecek, elektrik ve doğalgaz faturaları ödenebilecek. Beyoğlu Yurttaş Kartı aynı zamanda ulaşımda da kullanılabilecek.

Kreş ve yaşlı bakım evleri

Her mahalleye kreş ve yaşlı bakım evleri açılacak. Buralara insanlar gönüllülük temelinde ilaç, malzeme yardımı yapabilecek veya zamanlarını sunarak katkıda bulunabilecekler.

Dayanışma ağı

İş Bulma Dayanışma Ağı ile işçi arayanlarla iş arayanları buluşturup, Beyoğlu’nda bir istihdam dayanışmasını örgütleyeceğiz.

Beyoğlu’nda yerleşik insanları istihdam eden işletmelere belediye olarak destek olacağız. Beyoğlu sınırları içerisinde sigortasız ve güvencesiz çalışmanın önüne geçeceğiz.

Kooperatifler

Ekonomik krizin en önemli sonuçlarından birisi de en temel gıda maddelerinin pahalılaşmasıdır. Tencerenizi kaynatmanız, doğal, sağlıklı ve ucuz gıdaya erişmeniz için kooperatifleri destekleyeceğiz. Bu şekilde hem üreticileri destekleyerek ülke tarımının güçlenmesine katkıda bulunacağız, hem de Beyoğlu’nda yaşayan insanların sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimini sağlayacağız. Ayrıca ilçemize kuracağımız köy pazarı ile köylülerin ürünlerini doğrudan halkımıza ulaştırabilecekleri bir imkân yaratacağız.

Sosyal Yardımlar

Beyoğlu belediyesi geçmiş dönem 4500 aileye gıda yardımı yapsa da birçoğunun yardım talebini reddetmiştir. Ailelerin yardım talepleri hangi kritere göre reddedilmiştir? Yardımlara karar veren belediye heyetinde hiçbir sosyal hizmet uzmanı neden bulunmamıştır? Biz sosyal yardımları kimsenin gururunu kırmadan adil olarak yapacağız.