İstanbul Beyoğlu'nda parkta oynayan 8 yaşındaki bir kız çocuğunu alıkoyup istismarda bulunan sanığa 21 yıldan 43 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

Beyoğlu'nda çocuğa cinsel istismardan yargılanan sanığın 43 yıl 6 ay hapsi istendi

İstanbul Beyoğlu'da parkta oynayan 8 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismardan yargılanan sanığın 43 yıl 6 ay hapsi istendi.

İstismar faili A.Y'nin (49) parkta oynayan 8 yaşındaki çocuğu kağıt atık arabasına koyup götürdükten sonra cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

29 Nisan 2020'de meydana gelen olayla ilgili verilen mütalaada, sanık A.Y.'nin "12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar" ve "Cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 43 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.Y. getirildi. Duruşmaya mağdur çocuk D.A. ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanığın mağdur çocuğa taş atarak dizini yaraladığı ardından çocuğu geri dönüşüm arabasının arkasına koyarak sokak kuytu bir yere götürdüğü, çocuğun kaçması üzerine onu darp ettiği belirtildi ve diğer cinsel istismar unsurları anlatıldı. Saldırı esnasında aynı bölgede fotoğraf çekimi yapmak için yer arayan üç kişinin, mağdur çocuğun ağlama ve bağırma seslerini duymaları üzerine sesin geldiği yöne doğru gittiklerinde sanığın kaçma anının da cep telefonu kaydedildiği aktarıldı.

Çocuğun kıyafetlerinde sanığın sperm örneğinin de bulunduğu belirtilen mütalada, sanık her kadar suçlamayı kabul etmese de mağdur çocuğun tutarlı, mantıklı ve güvenilir beyanları, tanıkların beyanları ve Adli Tıp Kurumu raporu neticesinde sanığın "12 yaşından küçük çocuğa karşı cebir ve tehditle cinsel istismar" ve "cebir ve tehdit ile cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarını işlediği anlaşılmıştır" ifadelerine yer verilerek sanığın tutukluluk halinin devam etmesini ve 21 yıldan 43 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep edildi.

Mütalaaya karşı beyanda bulunması için kendisine söz verilen mağdur çocuğun avukatı "Mütalaaya karşı bir diyeceğimiz yoktur, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ederiz" dedi. Tutuklu sanık A.Y. ise "Mütalaayı kabul etmiyorum, suçu işlemedim" diyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek mütalaaya karşı tarafların yazılı beyanda bulunmaları için duruşmayı erteledi.

DHA