Beyoğlu'nda öldürülen Halit Ayar'ın katillerine istenen ceza belli oldu

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde kendisinden para isteyen kişilere olumsuz yanıt vermesi üzerine göğsünden bıçaklanarak öldürülen İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar’ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Savcılık, Halit Ayar'ı öldürülmesi suçundan şüpheliler Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında ağrılaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi. Suçlular hakkında ayrıca "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Nitelikli yağma teşebbüs" suçlarından toplam 48 yıl 6'şar ay hapis ve 73'er yıla kadar hapisleri istendi.

Ayar'ın anne ve babası istenen cezanın evlatlarını geri getirmeyeceğini belirterek iyi halden izin alarak sokaklara çıkan suçluların tekrar gözden geçirilmesini istedi.

"Senede bir gün arkadaşlarıyla dışarı çıkmasının mükafatı bu muydu?"

Adaletin yerini bulmasını istediğini belirten anne Hanife Ayar,’ ’Acımız hafiflemeyecek. Her gün tekrar tekrar yaşıyoruz aynı acıyı. Günyüzü görmesinler istiyoruz. Çocuğumu toprağın altına koyduktan sonra onların gün yüzü görmemesi lazım diye düşünüyorum. Bundan sonra kimse iyi halden dışarı çıkmaması lazım. Benim çocuğum senenin bir günü arkadaşlarıyla dışarı çıkmıştı, o günde onu öldürdüler. Hapisten izne çıkıp oğlumu öldürdüler. Senede bir gün arkadaşlarıyla dışarı çıkmasının mükafatı bu muydu? Kendi çocuklarının aynı şekilde öldürüldüğünü düşünüp kararları öyle alsınlar. İyi halden kim bıraktıysa bunları dışarıya bir kere daha düşünsünler bu kararı. Adaletin yerini bulmasını istiyorum sadece’’ ifadelerini kullandı.

"Suç makineleri dışarda ellerini kollarını sallayarak rahatça dolaşmasınlar"

Evlatlarının geri gelmeyeceğini ancak başka anne babaların da aynı acıyı yaşamamaları için süreci yakından takip edeceklerini vurgulayan baba Mehmet Ayar ise,’’ Bizde yeni öğrendik haberi. 73 değil 173 yıl isteseler de evladımızı geri getiremeyecekler. Bunun farkındayız ancak baştan beri başka anneler babalar üzülmesin diye iyi halden dışarı çıkarılanlar konusunda yetkililerin bir kez daha düşünmelerini istiyoruz. Suç makineleri dışarıda ellerini kollarını sallayarak rahatça dolaşmasınlar. Bizim acımız dinmeyecek hiçbir şekilde. Başka evlatlar ölmesin anne babalar üzülmesin istiyoruz. Tek dileğimiz bu. Süreci takip etmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.