Kasım ayında Beyoğlu'nda ölü bulunan eski İngiliz istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesuirer'in yüksekten düşerek öldüğü belirtildi

Beyoğlu'nda ölü bulunan İngiliz ajanın adli tıp raporu belli oldu

Beyaz Baretliler’in eğiticisi olduğu ortaya çıkan ve İstanbul'da ölü bulunan İngiliz ordusunun eski askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüne ilişkin adli tıp raporu ortaya çıktı.

Raporda, 11 Kasım tarihinde Beyoğlu'nda cansız bulunan İngiliz ajanın düşerek öldüğü belirtildi.

İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier, 11 Kasım'da Beyoğlu'nda ölü bulunmuştu. Cinayet büronun ön raporunda da bunun yüksekten düşmeye bağlı ölüm olduğu söylenmişti.

Le Mesurier ile ilgili Adli Tıp Raporu da hazırlandı ve İngiliz ajanın yüksekten düşmeye bağlı olarak hayatını kaybettiği belirtildi. TRT Haber’in haberine göre; bu rapor hazırlanırken kan ve doku örneklerinin incelendiği, kanında uyku ilaçlarından başka bulguya rastlanılmadığı ve doku örneklerinden de farklı bir DNA çıkmadığı belirlendi.

ADLİ TIP DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

13 Kasım'da medyada yayılan haberlere ilişkin açıklama yapan Adli Tıp Kurumu "Bazı medya kuruluşlarında 'James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüne ilişkin kurum tarafından ilk raporun hazırlandı' şeklinde yayınlanan haberin gerçeği yansıtmıyor" denilmişti.

Açıklamada, "Kurumumuz tarafından herhangi bir ön ya da ilk rapor hazırlanmış değildir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından otopsi yapılmak üzere dün kurumumuza gönderilen mütevefanın cenazesine aynı gün Minnesota Otopsi Protokolü'ne göre ayrıntılı bir otopsi yapılmış ve incelenmek üzere gerekli tüm örnekler alınmıştır. Örneklerde toksikolojik, histopatolojik ve moleküler genetik incelemeler devam etmekte olup, analiz sonuçları ile otopsiden elde edilen bulgular birlikte değerlendirilerek otopsi raporu hazırlanacak ve en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

NE OLMUŞTU?

12 Kasım'da İstanbul Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokağı’ndaki Kılıç Ali Paşa Camisi’ne geçtiğimiz gün sabah namazı için gelen yurttaşlar, 3 numaralı bina önünde hareketsiz yatan bir kişiyi görmüştü. İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirlemişti. Polis araştırmasında, cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi 48 yaşındaki James Gustaf Edward Le Mesurier’e ait olduğu belirlenmişti.

İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklama yapmış, açıklamada, "Beyoğlu'nda İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.