İlk turda cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan ve AKP iktidarını eleştirdikten sonra ikinci turda Erdoğan’ı desteklemeye karar veren Sinan Oğan, CNN Türk’te açıklamalarda bulundu. İki ittifaktan da makam istemediğini dile getiren Oğan, siyasete hiçbir oluşumun içinde yer almadan ‘kendi gönüllüleriyle’ devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Biat etti, kapılar açıldı: Sinan Oğan, yandaş kanal gezilerine devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde AKP’li cumhurbaşkanı ve 3. kez cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı desteklediğini ilan eden Oğan, TRT’den sonra CNN Türk’e de çıktı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’ndan makam istediğine dair ifadesini yanıtlayan Oğan, “Sayın Kılıçdaroğlu bütün taleplerimi karşılamaya hazırdı” dedi.

Mansur Yavaş için ‘dostum’ diyen Oğan, şunları söyledi:

“Eğer Mansur Bey aday olsaydı ben olmayacaktım. Kılıçdaroğlu adaylığını diretti ve sayın Yavaş da dahil herkese kabul ettirdi. Biz sayın Kılıçdaroğlu ile her şeyi konuştuk. Bize teklif edeceğiniz şeylerin bir önemi yok, ben ikna olmadığım sürece bunların bir önemi yok dedim kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu bütün taleplerimi karşılamaya hazırdı, Benim için önemli olan makam değildi.”

"TARAFSIZ KALMA EĞİLİMİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesini de yorumlayan Oğan, “Biz Ümit Bey ile her seçeneği konuştuk. Eğilim olarak benim Cumhur İttifakı’na yakın olduğumu bildiğini düşünüyorum. Ben Özdağ’ın daha çok tarafsız kalma eğiliminde olduğunu düşünüyordum. Fikrini ne değiştirdi bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR OLUŞUMUN İÇİNDE OLMAYACAĞIM"

28 Mayıs’taki seçimlerin ardından siyasete devam edeceğini belirten Oğan, “Hiçbir siyasi oluşumun içinde olmadım olmayacağım. Sinan Oğan gönüllüleri hiçbir beklentileri olmadan siyaset yapan insanlardır” dedi.