ABD Başkanı Joe Biden, Meksika’dan ABD’ye göç etmeye çalışan göçmenlere göçmenlere, "Göçmenlere net bir şekilde şu mesajı verebilirim; buraya gelmeyin. Şehrinizi, kasabanızı ya da toplumunuzu bırakmayın" dedi.

Biden’dan göçmenlere mesaj: Buraya gelmeyin

ABD Başkanı Joe Biden, Pennsylvania eyaletine yaptığı ziyaret sırasında ABC News sunucusu George Stephanopoulos'a röportaj verdi.

Son günlerde Meksika sınırında yaşanan göçmen krizine ilişkin soruları yanıtlayan Biden, "Göçmenlere net bir şekilde şu mesajı verebilirim; buraya gelmeyin. Şehrinizi, kasabanızı ya da toplumunuzu bırakmayın" diye konuştu.

Biden, ülkeye gelen yasa dışı göçmenlerin birçoğunu geri gönderdiklerini söylerken, Stephanopoulos, "Göçmen geçişlerindeki bu artışı tahmin etmemek bir hata mıydı?" diye sordu. Biden, bu soruya "Her şeyden önce şunu bilmelisiniz ki son 2 yıldır, 2019 ve 2020'de de bir artış vardı" yanıtını verdi.

Stephanopoulos'un Meksika sınırındaki durumunun kötüleşme ihtimalini sorması üzerine de Biden, "Evet, bu olabilir" İfadelerini kullandı.

GÖÇMEN GİRİŞİ SON 20 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada ülkenin Meksika sınırında yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışanların sayısının son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtmişti.

İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizin güneybatı sınırında son 20 yılda olduğundan daha fazla yasa dışı göçmenle karşı karşıyayız" ifadesini kullanmıştı.

BIDEN’IN BELİRSİZ GÖÇMEN POLİTİKASI

ABD Başkanı Joe Biden’ın iptal ettiği “Donald Trump kararnameleri” içerisinde “Göçmenlerin 100 gün sınır dışı edilmesinin yasaklanması” yönünde aldığı karar Batı basınında göçmenlerin lehine olduğu için savunulmuştu. Ancak Honduras’tan yola çıkan binlerce göçmeni evlerine geri yollamaya çalışanın da yine Biden yönetimi olduğu görülmüştü. Ülkede pandemiye karşı aşılama sürecine en geç ulaşacak olanların da göçmenler olması dikkat çekiyor.

ABD’de geçtiğimiz aylarda Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi, Biden’ın göçmenlerle ilgili kararının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, “Biden’ın Kongre’ye gönderdiği göçmenlik reformu tasarısı tamamen üretimden gelen ilişkilerle ilgili. Göçmen işçilerin ekonomideki merkezi rolünü bilen Biden, adımlarını buna yönelik atıyor. Şimdilik sınır dışı etmelerin durdurulması aynı zamanda göçmen hakları için günlerce Demokratların genel merkezi önünde eylem gerçekleştirenlerin bir kazanımıdır” açıklaması yapmıştı.