ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının 24 Şubat'taki yıldönümü öncesi Kiev’i ziyaret etti. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Biden, Ukrayna hükümetine bütçe desteği sağlayacaklarını söyledi. Zelenski ise görüşmenin sonuçlarının savaş alanını etkileyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret | Zelenski: Görüşmenin sonuçları savaş alanını etkileyecek
Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi.

Biden, Polonya ziyareti öncesinde sürpriz bir şekilde Ukrayna'nın başkenti Kiev’e gitti.

Zelenski, sosyal medya hesabından Biden'ın ziyaretine ilişkin yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Biden, Kiev'e hoş geldiniz. Sizin ziyaretiniz bütün Ukraynalılar için çok önemli destek göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Yerel medyaya göre, Biden, Zelenskiy ile Mihayilov Meydanı'nda savaşta ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

BIDEN: UKRAYNA HÜKÜMETİNE MİLYARLARCA DOLAR BÜTÇE DESTEĞİ VERECEĞİZ

Biden, görüşmenin ardından "Bu hafta (Ukrayna hükümetine) vatandaşların temel hizmetlerini sağlamaya yardımcı olmak için hemen kullanabileceği milyarlarca (dolar) bütçe desteği vereceğiz" derken Zelenski, "Bugünkü (Biden ile) görüşmeler çok verimli, çok önemli ve çok belirleyiciydi, sonuçları kesinlikle savaş alanını etkileyecektir" diye konuştu.

Her iki lider, Ukrayna Devlet Başkanlığına ait Mariyinskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Biden'ı, Zelenski ve eşi Olena Zelenska birlikte karşıladı. Biden'ın, 20-22 Şubat'ta Polonya’ya ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla geçen yıl 24 Şubat'ta başlamıştı.

(AA)