ABD’de Donald Trump ile başkanlık yarışına girecek olan Demokrat Partili Joe Biden’ın 7 ay önce bir gazete röportajında sarf ettiği söyler, bir anda Türkiye siyasetinin gündemine oturdu.

Biden’ın 7 ay önceki sözleri, Türkiye’ye yeni ulaştı!

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın, 7 ay önce New York Times gazetesine verdiği bir röportajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin, “Onu darbeyle değil seçimle devireceğim” sözleri bir anda Türkiye siyasetinin gündemi oldu. İktidar sözcüleri ve muhalefet temsilcileri, sözleri nedeniyle Biden’a tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bağımsızlık bizlerin karakteridir.' Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız. Joe Biden Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin" dedi.

Biden’a verilen diğer tepkiler şöyle:

'EMPERYALİST EMELLERİN KARŞISINDAYIZ'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Emperyalist devletler Türkiye’nin de, Arap'ın da, Irak'ın da, Anadolu'nun da, Suriye'nin de düşmanlarıdır. Millet iradesinden başka bir gücü asla tanımıyoruz. CHP dün olduğu gibi bugün de emperyalist emellerin karşısındadır! Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti."

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Atatürk'ün izindeyiz. Hiçbir emperyalist devlet Türkiye'ye yol çizemez. Gölge etmeyin başka ihsan istemez!"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Amerika başka ülkelerin içişlerine karıştığı müddetçe dünyaya hiçbir zaman barış ve huzur gelmeyecek. Kendi içlerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı bir ortamda Joe Biden’a düşen görev önce kendi ülkesinin sorunlarına odaklanmak olmalıdır. Türkiye Türkiye'den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz!”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Aralık ayında kullandığı, nitekim bugünlerde medyaya yansıyan ifadeleri Türkiye üzerinde oynanan oyunların ve müdahaleci yaklaşımların adeta bir yansımasıdır. Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsaade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir."