ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı bir toplantıda elinde bulunan kağıtlarda yazan ifadeler tartışmalara neden oldu. Beyaz Saray yetkilileri politikacılar için çok standart bir prosedür olduğunu söyledi.

Biden'ın elindeki notlar tartışmalara neden oldu, Beyaz Saray 'standart prosedür' dedi

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki Roosevelt Odası'nda off shore (deniz üstü) rüzgar türbinleri hakkında düzenlenen toplantıda elinde bulunan kağıtlarda yazan ifadeler sebebiyle gündeme geldi.

Beyaz Saray, “Roosevelt Odasına girin ve katılımcılara merhaba deyin” ifadeleriyle başlayan ve "SEN, KENDİ koltuğuna oturacaksın. SEN katılımcılara teşekkür edeceksin" gibi cümleler yer aldığı kağıda ilişkin 'standart bir prosedür' açıklamasını yaptı.

SOSYAL MEDYA 'ALZHEIMER', YETKİLİLER 'STANDART' DEDİ

ABD'nin eski başkanı Donald Trump destekçileri söz konusu kağıtta yazan ifadeleri Biden'ın 'alzheimer hastalığının kanıtı' olduğunu öne sürdü. Kısa Dalga'nın Fox News'ten yaptığı aktarıma göre ise yetkililer uygulamanın siyasetçiler için normal olduğunu söyledi. İsmi verilmeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, bunun kamuoyuna açık toplantılarda siyasetçiler ve hükümet yetkilileri tarafından kullanılan çok standart bir format olduğunu belirtti.

'OBAMA DA BENZER BİR FORMAT KULLANIYORDU'

Eski başkanlardan Barack Obama'nın Beyaz Saray iletişim ofisi yetkililerinden Hannah Hankins de bunu doğruladı. Hankins, Obama'nın da başkanlığı sürecinde çok benzer bir formatta notlar kullandığını söyledi. Fox News, Biden'a verilen talimatta açıklamasını 2 dakika ile sınırlı tutmasının istenmesine rağmen ABD Başkanı'nın yaklaşık sekiz dakika konuştuğuna da dikkat çekti.