Biden, Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı referandumu tanımayacaklarını açıkladı. Biden, "Rusya'nın referandumu sahtedir" ifadelerini kullandı.

Biden: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı 'sahte' referandumu tanımayacağız
Fotoğraf: Depophotos

ABD Başkanı Joe Biden hiçbir Ukrayna toprağını başka bir ülkenin toprağı olarak kabul etmeyeceklerini ve Rusya'nın bölgede yapacağı referandumun sonuçlarını reddedeceklerini açıkladı.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Ukrayna topraklarını, Ukrayna'nın parçası olması dışında tanımayacaktır. Rusya'nın referandumu sahtedir ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi dahil uluslararası hukuka aykırı şekilde Ukrayna topraklarını ilhak etmek için bir bahanedir" değerlendirmesinde bulundu.

'EKONOMİK YAPTIRIMLARIN SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Rusya'ya sert ekonomik yaptırımların sürdürülmesi konusunda ortak ülkeler ile çalışmayı sürdüreceklerini belirten Biden "ABD, Rusya'nın yapmacık referandumun sonucunu reddetmek konusunda dünyadaki tüm ortaklarıyla aynı noktadadır" ifadesini kullandı.

Ukrayna'da 2014 yılında başlayan iç savaşın ardından 2015’te tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk bölgeleriyle Zaporijya ve Herson’da Rusya’ya bağlanmak için planlanan referandumlar dün (23 Eylül) başladı. Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ine denk gelen dört bölgedeki oylama 27 Eylül Salı gününe kadar devam edecek.

Kremlin, bu bölgelere yapılacak saldırıların kendisine yapılmış sayılacağını açıklamıştı.

AA