İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Toplantının gündeminde 1971 yılında kapatılan Heybeliada Ruhban Okulu da vardı

Biden yönetiminden Bartholomeos'a destek sözü

İstanbul Rum Patriği Bartholomeos ABD ziyareti kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Patrik Bartholomeos ilk olarak Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye'de 1971 yılında kapatılan Ruhban Okulu'nun statüsünün ele alındığı belirtildi. Açıklamada, "Ruhban Okulu'nun yeniden açılması Biden yönetimi için bir öncelik olmayı sürdürmektedir" denildi.

Patrik Bartholomeos Blinken ile görüşmesinin ardından ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin içeriğine ilişkin olarak Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "karşı karşıya olunan küresel zorluklarla yüzleşme konusunda" inanç topluluklarının rolünün vurgulandığı belirtildi. Bartholomeos ise açıklamasında Biden'ı "inançlı ve vizyon sahibi biri" olarak nitelendirerek görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.