BIFED 2021 için başvurular açıldı

Yönetmenliğini Petra Holzer’in, koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in üstlendiği Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) bu sene 8’nci yılına giriyor. 13-17 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek festival belgesel başvurularını kabul etmeye başladı. Bu sene de ücretsiz katılım sağlayabilecek. Belgesellerin son başvuru tarihi ise 1 Mayıs.

Yönetmenler, sinemaseverler, bilim insanları ve ekoloji aktivistlerini buluşturan festival, geçtiğimiz sene pandemiden dolayı çevrimiçi yapıldı. Dünyanın farklı coğrafyalarından yüzlerce belgesel arasından seçilen 39 ekolojik belgesel festivalde izleyicilerle buluştu.

8’incisi düzenlenecek festivale ilişkin konuşan BIFED Yönetmeni Petra Holzer şu ifadeleri kullandı: “Ekvador’daki korkunç petrol kirliliğini, Kazdağları’ndaki orman katliamını, Istranca Ormanları’nı bekleyen tehlikeyi, her bir köyümüzün dibinde açılan taş ocaklarını, İran’daki Karun, Artvin’deki Çoruh ve ABD’deki Kolorado Nehri’nin acı kaderini bilmezdik eğer sizler ve belgeselleriniz olmasaydı. Cesaretiniz, dayanışmanız ve direnişiniz başımızın üstünde. filmleriniz ve sizler BIFED’e hoşgeldiniz.”

Başvurular bifed.org adresinden yapılıyor.