BİK, BirGün’ün 5 gün daha ilanını kesti

HABER MERKEZİ

Basın İlan Kurumu (BİK), gazetemiz BirGün’e iki yeni ilan kesme cezası verdi. ‘Wushuda yeni perde: Şampiyonlukları da sahteymiş’ başlığıyla 20 Ocak’ta yayımlanan habere 3; 19 Ocak’ta ‘Akyüz liderliğinde korsan federasyon kurmuşlar’ başlıklı habere de 2 gün olmak üzere toplam 5 günlük ceza kesildi.

‘Wushuda yeni perde: Şampiyonlukları da sahteymiş’ başlıklı haberde TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz'ün iddia ettiği gibi yedi dünya şampiyonluğunun olmadığına değinildi.

Ayrıca Abdurrahman Akyüz'ün oğlu Necmettin Erbakan Akyüz’ün de 5 dünya şampiyonluğu olmadığı belirtildi, TWF Antrenörü Fatma Akyüz’ün de dünya şampiyonluğu olmadığı aktarıldı.

BİK bir diğer kararını ise ‘Akyüz liderliğinde korsan federasyon kurmuşlar’ haberle ilgili verdi.Şikâyette 'EUWUF' adlı federasyonun Akyüz önderliğinde kurulmadığı öne sürüldü. BirGün’ün avukatları ise şikâyete karşı yaptığı savunmada, haberin basın ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kaldığı vurgulandı. Ancak BİK, BirGün’e iki haber nedeniyle 2 günlük ilan kesme cezası verdi.

Her iki ceza kararınında da BİK Genel Müdürü ve aynı zamanda Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Asbaşkanı olan Rıdvan Duran’ın toplantıya katılmadığının bilgisinin verilmesi ise dikkat çekti.