AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı yöneticisi Bilal Erdoğan, Mardin’deki bir panelde yaptığı konuşmada, “Batı paradigmasında yetişen çocuk maalesef en düşük bilinç düzeyinde yetişiyor ve bütün motivasyonunu maişet kaygısı oluşturuyor ve ne ülkesine ne insanlığa ne ümmetine bir faydası oluyor. Ama bizim ümmet ve iman paradigmasında yetişen insanlar gerçekten insanları sevebiliyor” dedi.

Bilal Erdoğan: Batı paradigmasıyla yetişenin ülkesine faydası olmuyor

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Eğitime Destek Platformu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kentte ortaklaşa şekilde “Kişilik ve Karakter İnşasında Öğretmenin Rolü” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştay kapsamında İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül'ün konuşmacı olduğu "Gelecek İçin Bugünün Sorumlulukları" paneli gerçekleştirildi.

Panelde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, öğretmenlerin gençlerin geleceğini kendine dert edinmesi gerektiğini söyledi.

AA’nın aktardığına göre Erdoğan, “Öğretmenimizin, 'Acaba sınıfıma gelen çocuğu sınıf dışında da kuşatabilir miyim?', 'Daha çok yerde acaba çocuğa temas edebilir miyim?' diye düşünmesi kaçınılmaz hale geliyor. Ne tür öğrenci olursa olsun, öğretmeninin sınıfta kendisi için samimi olarak dertli olduğunu hissedince yaramaz çocuk bile o hocasına çok saygı duyar. Sınıfa giren hoca gerçekten dertli ise o çocukların geleceği için kaygı hissediyorsa ve bu kaygıyı hissettiriyorsa onlar da işte iz bırakan öğretmenlerimiz oldular” diye konuştu.

“ÜMMET PARADİGMASIYLA YETİŞENLER İNSANLARI SEVEBİLİYOR”

Batı’nın eğitim sistemini eleştiren ve bu konuda ilginç sözler sarf eden Bilal Erdoğan, kendisi de Batı'da eğitim görmesine rağmen, “Batı paradigmasında yetişen çocuk maalesef en düşük bilinç düzeyinde yetişiyor ve bütün motivasyonunu maişet kaygısı oluşturuyor ve ne ülkesine ne insanlığa ne ümmetine bir faydası oluyor” dedi. Erdoğan ardından ‘kapitalizmi’ de eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oturup sosyal medyada bir şeyin altına, bir krizin altına çevreci bir yorum yazdıkları zaman kendilerini iyi hissediyorlar o kadar. Bir yere 3-5 dolar verdikleri zaman kendilerini iyi hissediyorlar o kadar. Maalesef o kapitalist paradigmanın içinde insanın gerçek anlamda insanı sevmesi de çok zor. Gerçek anlamda topluma, dünyaya faydalı olmak istemesi ve hayatını buna adaması da çok zor. Birçoğu reklam için yapıyor. Ama bizim ümmet ve iman paradigmasında yetişen insanlar gerçekten insanları sevebiliyor. Gerçekten toplumu, ümmeti, milleti için dertli olabiliyor. Akademik başarısı olan çocuklarımızı ne kadar bu dertlerle dertlendirip yetiştirebilirsek Allah'ın izniyle bu toplum bu ülke kalkınır ama dünyaya bu milletin bu ümmetin çok faydası olur.”