AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine değinen Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Bat Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor" dedi.

Bilal Erdoğan: Cumhurbaşkanımız Batı Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye'nin dünya halkları nezdindeki itibarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde son 20 yılda yükseldiğini savundu. Bilal Erdoğan, "Türkiye'nin dünyada yükselen bu itibarını bir yandan ticaretle, bir yandan akademide, bir yandan bilimde, kültürde sonuçlara çevirmemiz lazım" dedi. Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine de değinen Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Bat Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor zaten" diye konuştu.

Bilal Erdoğan, yüksek istişare kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Bahariye Mevlevihanesi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Genç Yönetici Okulu Mezuniyet Programı'nda bir konuşma yaptı.

Burada yaptığı konuşmada, Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine değinen Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Bat Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor zaten. 'Benim arka bahçemde ne işin var?' diyor. Biz de diyoruz ki 'Benim orada dindaşlarım var, tabii ki ben dünyanın neresinde ticaret yapacağımı sana soracak değilim.' Ama önce bahsettiğim iki seçenekten birincisini tercih etmiş olsak Fransa'nın gitme dediği yere gitmemek durumundasın. Bu, Türkiye'nin kabul edebileceği bir tercih değil" ifadelerini kullandı.

AA