Bilal Erdoğan’ın lise arkadaşı olan ve 40’a yakın şirkete kayyum olarak atanan Yahya Üstün’ün, THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş.’de de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Bilal Erdoğan’ın arkadaşının ‘Üstün’ başarıları devam ediyor!

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, Kartal imam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olan Yahya Üstün’ün, bir şirketin daha yönetimine girdiği öğrenildi.

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş.’de de yönetim kurulu üyesi olduğu ve Üstün'ün eniştesi Mehmet Zahid Uzunlar'ı da THY OPET'te Genel Müdür Yardımcısı yaptırdığını yazdı.

Twitter’dan bu görevi gösteren bir belge de paylaşan Kıdık, şu ifadeleri kullandı:

“Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün bilinen 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY UÇUŞ EĞİTİM VE HAVALİMANI İŞLETME AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.”

Kıdık’ın paylaştığı belgede, Üstün’ün Yönetim Kurulu Üyeliği’nin, 3 Nisan 2022’ye kadar devam edeceği görülüyor.

bilal-erdogan-in-arkadasinin-ustun-basarilari-devam-ediyor-861984-1.

TMSF’NİN GÖZDE KAYYUMU

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, daha önce 40 ayrı şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu yönündeki haberlerle gündeme gelmişti.

Üstün, TMSF tarafından, Fethullahçı yapının darbe girişiminin ardından kayyum atanan Kaynak Holding’e bağlı 40’a yakın şirketin yönetimine alındı.

TMSF kayyum atanan kişilerin niteliğiyle ilgili, “Atanan kişiler, konusunda uzman, kamu ve/veya özel sektör tecrübesi bulunan, aynı zamanda mali ve hukuki konularda deneyimli, yetkin ve güvenilir kişiler arasından seçilmektedir” açıklaması yapmıştı. Üstün hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak ise ‘aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişiler atandığı’, ‘atanan kişilerin tek kurumdan maaş aldığı’ ifade edilmişti.

Yahya Üstün de Haziran 2019’da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım” iddiasında bulunmuştu. Ayrıca THY’den de maaş alan Üstün’ün, toplamda ne kadar maaş aldığıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.