Bilal’in eski arkadaşına ihale

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

İstanbul’da, ‘Genç girişimcilerin yeni ürün ve hizmetlerini ortaya çıkarmak’ amacıyla kurulan İstanbul Living Lab Denetim Merkezi’nin internet sitesi tasarım ve yazılım işini ‘pazarlık’ yöntemiyle yapılan ihale sonucu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Daire Başkanlığı’nın yürütücü olduğu Living Lab Deneyim Merkezi’nin internet sitesi için Bilal Erdoğan’ın arkadaşının kurucu ortağı olduğu Mayadem Teknoloji’ye 187 bin 900 TL ödendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı arasında 2017 yılında yapılan protokolün imzacıları arasında dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin ile dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş yer aldı. İBB Nisan 2018’de, ‘İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi Kapsamında Web Site Tasarım ve Yazılımı Alımı İşi’ ihalesi açtı.

Pazarlık usulü ile yapılan ihaleye katılanlar, ilk tekliflerini elektronik teklif gönderme uygulaması ile kuruma iletti. İhaleye toplam iki firma katılsa da birinin teklifi, ilk değerlendirmede geçersiz sayıldı. İşe talip olan Mayadem Teknoloji’nin teklifi ise ‘uygun’ bulundu. İstanbul Living Lab Denetim Merkezi’nin internet sitesi tasarım ve yazılım işi Mayadem’e verildi. İhale bedelinin 187 bin 900 TL olduğu öğrenildi.

Üsküdar merkezli şirketin yönetim kurulundan ise tanıdık isimler çıktı. İhalenin gerçekleştirildiği 2018 yılının ticaret sicil kayıtlarına göre, şirketin temsil yetkisinin Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı Mehmet Sami Saylan’da olduğu belirtildi.