Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, 'işbirliği' videolarını eleştirdiği Cüneyt Özdemir'in tepkisine yanıt verdi. Bildirici, "Sırtını dayamış Demirören Medya'ya, bir de 'patronsuz gazetecilik'ten bahsediyor. Cüneyt Özdemir'in 'Özgür gazetecilik' dediği de ilkesiz para kazanma özgürlüğü!" dedi.

Bildirici'den Cüneyt Özdemir'e: Sırtını dayamış Demirören'e, bir de 'patronsuz gazetecilik'ten bahsediyor

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, gazeteci Cüneyt Özdemir'in 'işbirliği' videoları kapsamında YouTube kanalında reklam söyleşileri yapmasını ve tanıtım çekimleri konusunda izleyicilerin açık bir şekilde uyarılmamasını eleştirmesinin ardından kendisine gösterdiği tepkiye yanıt verdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bildirici, "Cüneyt Özdemir, yazdığımı bile isteye çarpıtıyor. Mesele reklam alması değil reklamda oynaması! Örneğin kayyumdan para alıp Diyarbakır güzellemesi yapıyor, sonra dönüp Kürt sorunu yorumluyor! Para veren istediğini söyletirse bu gazetecilik mi olur?" ifadesini kullandı.

Bildirici, şöyle devam etti:

"'Sektörden dışlandık' diyen Cüneyt Özdemir, CNNTürk’te 5N1K programını sürdürüyor. Orada sansür yasasına övgüler düzdürüyor; 'ekonomiye can suyu katan kararları' anlatıyor! Sırtını dayamış Demirören Medya'ya, bir de 'patronsuz gazetecilik'ten bahsediyor...

Cüneyt Özdemir'in 'Özgür gazetecilik' dediği de ilkesiz para kazanma özgürlüğü! 4 gün önce 4 soru sordum kendisine cevap veremedi. Şimdi de hakaret ediyor, düzeyi bu. Sorularım altta ama 1 soruda özetleyeyim; Diyarbakır kayyumunu övmek için kaç para aldın?"

NE OLMUŞTU?

Faruk Bildirici, Cüneyt Özdemir'i 'işbirliği' videoları kapsamında YouTube kanalında reklam söyleşileri yapmasını ve tanıtım çekimleri konusunda izleyicilerin açık bir şekilde uyarılmamasını eleştirmişti.

Cüney Özdemir, "Gazetecilik ve pazarlama faaliyeti birlikte yürümez" görüşüyle kendisini eleştiren Faruk Bildirici'ye tepki göstermişti.

YouTube kanalından yaptığı açıklamada reklam almanın gazeteciliği özgürleştirdiğini söyleyen Özdemir, "Bunları anlatmak çok zor bu arkaik adamlara, loser gazetecilere... Hayatta hiçbir şey olamamış adamlar bize gazetecilik nasıl yapılır diye gösteriyor" ifadesini kullanmıştı.

Özdemir, "Bir iş adamının iki dudağı arasında gazetecilik yapmak istemiyoruz. Büyükelçiliğin verdiği hibeyle kurulan bir gazetede gazetecilik yapmak istemiyoruz. Biz özgürce gazetecilik yapmak istiyoruz. Nasıl yapacağız bunu? Reklam alacağız. Lütfen reklam verin. Benim gibi patronsuz yayın yapan herkese reklam verin, beğen tuşuna, katıl tuşuna basın" demişti.