İktidara yakın Sabah Gazetesi, RTÜK’ün AYM’nin kararını uygulaması için başvuruda bulunan Faruk Bildirici’yi, “FETÖ için seferber olmak” ile suçladı. Gazetenin haberine tepki gösteren Bildirici, “AYM kararının uygulanmasını istemek ne zamandan beri suç? Bu gazetecilik olamaz” dedi

Bildirici’den Sabah Gazetesi’ne tepki: Bu gazetecilik olamaz

BirGün ANKARA

RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici, AYM’nin dört eski bakan hakkındaki yayın yasağı hakkında ihlal kararı vermesinin ardından yasağın kaldırılması için RTÜK’e başvuru yaptı. Sabah Gazetesi, Bildirici’nin başvurusu hakkında, “CHP'li eski RTÜK üyesi Bildirici FETÖ için seferber olmuş" başlıklı haber yayımladı. Habere tepki gösteren Bildirici, “AYM kararının uygulanmasını istemek ne zamandan beri suç?” diye sordu.

Bildirici’nin, AYM’nin yayın yasağı kararının internet sitesinden kaldırılmış olmasına rağmen yasağın duyurusunun halen RTÜK’ün sayfasında bulunması üzerine 25 Ekim’de yaptığı başvuruda özetle şu talepler yer aldı:

►Ankara 9. Ağır Ceza Ma hkemesinin 16/6/2014 tarihli yayın yasağı kararlarının RTÜK web sayfasının “Mahkeme Yayın Yasakları” sayfasından,

► Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinin 25/11/2014 tarihli yayın yasağının RTÜK’ün “Duyurular” sayfasından kaldırılması,

► Basın ve ifade özgürlüğüne engel oluşturduğu, Anayasaya aykırı olduğu Anayasa Mahkemesi kararıyla sabit olan bu yasa maddesine dayanan yayın yasağı kararlarının uygulamadan kaldırılması için hukuki inceleme başlatılması,

► Hukuk Müşavirliği tarafından yapılacak incelemenin Üst Kurul gündemine getirilerek karara bağlanması,

► Yayın yasağı kararlarını yayın kuruluşlarına duyurmakla görevli olan RTÜK’ün, söz konusu yayın yasaklarına karşı hukuki girişimlerde bulunmayı ve tıpkı kanalların reklam gelirlerinin artırılması ile sağlıksız ürünlerin tanıtımını yapan kanalların durdurulması gibi konularda yaptığı gibi- hükümet nezdinde temaslar yürütmeyi de görev kabul etmesi hususlarında gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.

BU GAZETECİLİK OLAMAZ

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi ise Bildirici’nin başvurusuyla ilgili, “CHP’li eski RTÜK Üyesi Bildirici FETÖ için seferber olmuş” şeklinde haber yaptı. Habere tepki gösteren Bildirici, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bu gazetecilik olamaz! Sabah gazetesi itibar suikastine girişip, yalanları haber diye yayınlamış. Açıkça söylüyorum, beni FETÖ’ye destek vermekle suçlamak beyhude karalama çabasıdır. Oysa haberdeki dilekçe metninde de görülüyor, RTÜK üyeliğim sırasında Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını istedim. AYM kararının uygulanmasını istemek ne zamandan beri suç? Bu FETÖ’ye destek ise okararı veren AYM de FETÖ’ye destek mi verdi? Bunu mu demek istiyorlar?”