Bilecik Belediyesi’ne yönelik rüşvet operasyonunun ardından açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Mahkeme, tutuklu sanık Selçuk Erdağı'nın adli kontrol şartı ile tahliye edilmesine karar verdi.

Bilecik'teki rüşvet davasında Selçuk Erdağı tahliye edildi

Rüşvet iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığınca Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan ve CHP'den ihraç edilen Semih Şahin ile eski Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın yargılanmasına devam edildi.

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya tutuklu sanık Selçuk Erdağı ve tutuksuz sanık Semih Şahin ile taraf avukatları katıldı.

Sanıklar ilk duruşmadaki beyanlarını tekrar ederek, beraat talebinde bulundu. Selçuk Erdağı, tahliyesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Selçuk Erdağı'nın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine hükmederek duruşmayı 23 Aralık'a erteledi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk Erdağı'nın, AVM satışı için ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediği iddiaları üzerine, 19 Ocak'ta, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, 25 Şubat'ta İçişleri Bakanlığınca belediye başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Semih Şahin ise CHP Yüksek Disiplin Kurulunca 14 Haziran'da partiden ihraç edilmişti.

Selçuk Erdağı ve Semih Şahin hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.