Bilgi Üniversitesi'ne 2012 yılında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül döneminde 2 TL'ye satılan 10 bin metrekare alana sahip Kuştepe Yerleşkesi mahkeme kararıyla yeniden Şişlililerin oldu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, yeni başkan Hayri İnönü'nün açtığı davada belediye lehine karar verdi

Bilgi Üniversitesi'ne 2 TL'ye satılan milyonluk kampüs için iade kararı

SERBAY MANSUROĞLU @serbaymansur

Bilgi Üniversitesi'ne, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oluru ve Belediye Meclisi Kararı ile 2 TL'ye satılan Kuştepe Yerleşkesi mahkeme kararıyla yeniden Şişli Belediyesi'nin oldu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, Mecidiyeköy Mahallesi sınırında yer alan 10 bin metrekare alana sahip milyonlarca lira değerindeki Kuştepe Yerleşkesi'nin Şişli Belediyesi'ne iadesini onayladı.

Şişli Belediyesi'ne ait olan taşınmaz 9 Haziran 2011'de çıkartılan Belediye Meclisi Kararı ve 10 Nisan 2012'de imzalanan protokol sonucu 2 TL karşılığında Bilgi Üniversitesi'ne satılmıştı.

35 milyon liralık kira talebi

2014 Yerel Seçimi sonrası Şişli'de göreve gelen Belediye Başkanı Hayri İnönü, 2016 yılında İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tapu iptali ve tescil davası açmış, dava belediyenin lehine sonuçlanmıştı.

Üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin bu son kararı ile Kuştepe Yerleşkesi yeniden Şişlililerin oldu. Belediye geriye dönük 5 yıllık kira bedeli olarak 35-36 milyon TL'lik ödeme için üniversiteye tebligat gönderdi.

'3 milyonluk kira yükümüz var'

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kararı değerlendirdiği açıklamasında Şişli'nin malının Şişli'ye döndüğünü kaydetti. Belediyenin her yıl yaklaşık 3 milyon liralık gayrimenkul kirası ödediğini vurgulayan İnönü, "Taşınmazın Şişli'ye iadesi ile kira yükümüz azalacaktır. Taşınmazı geri alıp satmayı düşünmüyoruz.. Bu taşınmazlar Şişli halkınındır. Bugüne kadar buna benzer 18 dava açtık. Birçoğundan olumlu sonuç aldık. Kent rantına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek zorundayız" dedi.

Başkan İnönü değerlendirmesine şöyle devam etti: "Eğer bugün düzenli, mutlu ve yaşanabilir kentler yaratamıyorsak bunun en büyük sebebi belediyelerin rant üreten mekanizmalar haline gelmesi. Bu durum mafyavari ilişkileri de beraberinde getiriyor. Biz kent rantına karşı mücadele ettiği için bir arkadaşımızı kaybetmiş belediyeyiz. Ama geri adım atmayacağız. Şişlililerin bütün mallarını alana kadar mücadelemizi sürdürmek istiyoruz."