Yılın ilk derbisi, tatile mutlu gitme mücadelesi... Bir tarafta haftaya lider başlayan Beşiktaş, öbür köşede ezeli rakibinin üç puan gerisindeki Galatasaray. Olimpiyat Stadı’nda sağanak yağış altında ilk düdük bekleniyor.

Cezalı Atiba’nın yokluğunda Bilic, top yapan değerli ayaklarıyla mücadeleye başlıyor. Hamza Hamzaoğlu ise takımının başındaki ilk büyük sınavında alışılmış kadrosunu sahaya sürüyor. Orta sahaların savunmaya yardımı başlama vuruşu öncesinde kritik gözüküyor. Zorlu koşullarda özellikle kalecilerin performansı merak ediliyor, yapılacak bir hatanın telafisi pek mümkün gözükmüyor.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı o kadar kontrollüydü ki. İstanbul’un Avrupalıları hata yapma korkusundan bir türlü oyunu kuramıyordu. Siyah-beyazlılar Olimpiyat sürgününde taraftarıyla istediği baskıyı kuramıyor, sarı-kırmızılıların ayağa pasla çıkması Bilic’in önde basma planını etkisizleştiriyordu. Duran toplar ziyadesiyle önem kazanıyordu.

İlk devrenin en önemli akını 38’de geldi. Sabri’nin yerden ortasına Burak dokunamadı, ara transferde takımdan ayrılıp ayrılmayacağına dair papatya falı bakılan Sneijder’in vuruşu savunmaya takıldı. Hemen akabinde Sosa orta sahada kaptığı topla atağı başlatıyor, Oğuzhan’ın pasında bu sefer Galatasaray defansı doğru pozisyon alıyordu.

İkinc yarıda tablo değişecek miydi?

İkinci devre fırtına gibi başladı. 50’de Galatasaray arka arkaya kullandığı kornerlerde golü altıpasın köşesinde bomboş durumdaki Melo ile buluyordu. Hemen akabinde Gökhan getiriyor, Oğuzhan’ın şutu kaleyi yalıyordu.

62’de Veli’nin kırmızı kart görmesiyle ev sahibi 10 kişi kalmıştı. 64’te Selçuk topun dibine giriyor, Tolga direğin yardımıyla farkın ikiye çıkmasını engelliyordu. 68’de Gökhan’ın şutu savunmadan sekip direkte patlamıştı. Rakibinin bir kişi eksik olmasından faydalanan Galatasaray, sayısız kontra atağı değerlendiremezken, uzatmaların beşinci dakikasında Burak maçın sonucunu ilan etmişti.

Öyle koşullarda oynandı ki derbi atan kazanacaktı. Duran toptan aradığını bulan Aslan istediğini alırken, Bilic İstanbullulara karşı yine bir derbiden eli boş ayrıldı.

Bu sonuçla sezonun ilk yarısını Fenerbahçe lider bitirdi. Olimpiyat Stadı’nda kozunu paylaşanlar ise Kanarya’nın bir puan gerisinde yer alıyor.
Bu yarışa yürek dayanmaz!