Evrim Ağacı, 9-10 Şubat tarihinde yapılması planlanan Aykut Kence Evrim Konferansı’nın yasaklanması ve akademik takvimin değiştirilmesi gibi gelişmelerin AKP Genel Başkanı’nın ODTÜ’ye davet edilmesinden dolayı yaşandığını belirtti. gencgazete.org’un aktardığına göre, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün 6 Şubat tarihinde aynı salonda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bir etkinlik düzenleyeceğinin ortaya çıktı. Rektörlük […]

Bilim Ağacı’nın kökünü kurutmaya gelmiş

Evrim Ağacı, 9-10 Şubat tarihinde yapılması planlanan Aykut Kence Evrim Konferansı’nın yasaklanması ve akademik takvimin değiştirilmesi gibi gelişmelerin AKP Genel Başkanı’nın ODTÜ’ye davet edilmesinden dolayı yaşandığını belirtti.

gencgazete.org’un aktardığına göre, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün 6 Şubat tarihinde aynı salonda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bir etkinlik düzenleyeceğinin ortaya çıktı.

Rektörlük seçimlerinde ikinci olmasına rağmen atanan ve göreve geldiği günden beri ODTÜ’nün tüm değerleri ile sorunlu olduğu ortaya çıkan rektör Verşan Kök’ün akademik yaşantısı şöyle:

6 ayda 6 makale

Kök’ün akademik hayatına dair yapılan araştırmaların ardından ilk karşılaşılan veri, ODTÜ’nün 2-8 Ocak 2017 tarihlerini kapsayan haftalık bülteninde Kök’e ait 6 yayının birden haber yapılması oldu.

Hem yayın kurulu üyesi hem de yazar

Makalelerin yer aldığı mecralara göz atıldığında ise Kök’ün iki makalesinin aynı yayınların aynı sayılarında yer aldığını gözüküyor. Başka bir konu ise  ‘Petroleum Science and Technology’ isimli dergide aynı sayıda iki makalesi birden yer alan Verşan Kök’ün derginin Türkçe’de yayın kurulu olarak da ifade edebilebilecek ‘Editorial Board’ üyeliği görevini sürdürüyor olması. Yani Kök’ün yazdığı makaleyi yine Kök onaylıyor.