Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Yazılı açıklama yapılacak

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17.30'da video konferans yöntemiyle toplanacak.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Toplantıda 30 bin sınırındaki vaka sayısının azaltılması için izlenecek yol haritası görüşülecek. Salgının okullardaki seyri değerlendirilecek.

ÜÇÜNCÜ DOZ BioNTech GEREKLİ Mİ?

Dün Meclis’te basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz BioNTech aşısıyla ilgili sorulara, "Yarın Bilim Kurulu'nun gündem konusu olacak" yanıtını verdi ve "Orada ne zaman, kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır. Bilim Kurulu'ndan sonra açıklamayı yapmış oluruz." dedi.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanlığ'nın dün açıkladığı Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre, son 24 saat içerisinde yapılan 361 bin 533 testten 29 bin 796’sı pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 224 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 29 bin 837 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“18 yaş ve üstü nüfusta birinci doz aşı oranımız yüzde 90’a yakın. İkinci doz oranımız yüzde 79 seviyesinde. İkisi arasında 11 puan fark var. Bu farkı kapatmalıyız. Aşının süreci stabil hale getirdiği ve can kayıplarını azalttığından şüphemiz yok. Fakat tek doz, sonuç almak için yetersiz!”