Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, düğünlerin diğer etkinliklere göre bir avantajı olduğunu ifade ederek "düğün listesi elde olduğu için diğerlerine teması yakalamak çok kolay," dedi

Bilim Kurulu üyesi Akın: Düğünler diğer etkinliklere göre avantajlı

Bilim Kurulu’nun halk sağlığı uzmanı üyesi Prof. Levent Akın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken düğünlerde davetlilerin listesi olacağı için diğer etkinliklerden avantajlı olduğunu söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Akın ile yaptığı görüşmeyi yazdı.

Yazının bir kısmı şöyle:

"Yeni normalin açılım rehberini hazırlayanlar arasında yer alan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın dünkü sohbetimizde, önlemlerin alınması halinde kaygı duyacak bir durumun bulunmadığını belirtti.

Bu aşamada bir noktaya dikkat çekti.

Sadece Türkiye’de değil, ABD New York’tan da örnekler verdi.

Aktardığına göre gelişmemiş semtlerdeki vaka sayısı, gelişmiş semtlere göre çok daha yüksek.

Yani sağlıkta eşitsizlik sadece yaşam kalitesinde değil, virüsün bulaşma kapasitesinde de olumsuz etki yaratıyor.

Düğün, tiyatro, sinema, oyun salonlarının açılmasıyla vakanın yaygınlaşmasının artacağına dikkat çekince Prof. Dr. Akın, “Düğünlerin diğerlerine göre bir avantajı var” tespitinde bulundu.

Tabii ki salgından etkilenmelerini olumsuz değerlendiriyor; ancak sonrasında düğün listesi elde olduğu için diğerlerine teması yakalamanın çok kolay olduğuna vurgu yaptı.

Nitekim gıda zehirlenmelerinde de düğün sahibinden hemen davetli listesi alınıp o kişilere ulaşıldığında salgın yayılmadan engellenmesi sağlanırmış.

Ancak ikinci açılımın da bir etki yaratacağını reddetmedi.

Son dönem restoran ve kafelerde yan yana oturanlara da dikkat çekti, “Toplumdaki bıkkınlık da yayılımın artmasına yol açıyor” dedi."