'Klimaları koronavirüs için risk mi?' sorusunu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Filtresi düzenli temizleniyor ise hayır" yanıtını verdi

Bilim Kurulu Üyesi Kara yanıtladı: Klimalar koronavirüs için risk mi?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, klimaların koronavirüsün yayılmasına olan etkisi ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yaptı.

Prof. Dr. Ateş Kara, klimaların düzenli temizlenmesine dikkati çekerek paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Klimalar COVID-19 için risk mi? Filtresi düzenli temizleniyor ise hayır Bulaş için sosyal mesafe önemli. Klimanın üfleme ve alma yönünde oturan virüslü bir kişi daha uzak mesafeye virüs ulaştırabilir. A masasındaki kişi, 2 metre uzak B ve C masasına. Klima varsa mesafeyi açalım” ifadesini kullandı.

YURTTAŞLARA ÖNERİ

Prof. Dr. Kara, Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'ye yaptığı açıklamada ise koronavirüs ilacına ilişkin açıklamalarda bulundu ve yurttaşlara virüs önlemleri konusunda önerilerde bulundu

“İlaç belki daha erken bulunabilir, üzerinde çok çalışılıyor ama etkili ve kesin koruyuculuğunun olduğunu söyleyebileceğimiz bir aşının 2021’den önce gelmesi çok iyimser bir bakış” diyen Kara, yurttaşlara şu önerilerde bulundu:

“Bir ilacımız da olsa bugün için halen ve halen en etkili yöntem sosyal izolasyon, maskeyi gerektiğinde kullanmamız ve el yıkamamız. Bağışıklık sisteminin normal çalışmasını, fonksiyonunu iyi görmesini sağlamak için üç faktör var. Dengeli beslenme, düzenli uyku ve kısa süreli de olsa gün içinde 30 dakikalık yürüyüş.”