Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Site veya apartman bahçelerinde kahvaltı masalarının kurulması, çay kahve ikramları, konu komşu sohbetleri güvenli değil" açıklamasını yaptı. "Çok kırılgan bir dönemdeyiz" diyen Özlü, "Bugünlerde hayatı sadece hane halkınızla paylaşın" dedi

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den site ve apartman sakinlerine uyarı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, site veya apartman bahçelerinde komşularla toplanılmasının sakıncalı olduğu uyarısında bulundu.

“Site veya apartman bahçelerinde kahvaltı masalarının kurulması, çay kahve ikramları, konu komşu sohbetleri güvenli değil. Virüs çok kolay bulaşıyor" diyen Öklü, "En çok bulaştıranlar en yakınlarınız, komşularınız, arkadaşlarınız ve dostlarınız olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BULAŞTIRICI OLABİLİR"

Prof. Dr. Özlü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yerken içerken maske kullanamazsınız. Hapşırma öksürme sırasında damlacıklar 7-8 metre uzağa saçılabiliyor. İkram edilen yiyecekler, bardak ve tabaklar da bulaştırıcı olabilir. İkram sırasında mesafe korunamıyor. Bu günlerde hayatı sadece hane halkınızla paylaşın. Evinizde güvendesiniz, hane halkıyla güvendesiniz. Komşunuzun ziline, kapı koluna, asansörün düğmesine dokunduğunuzda virüsü alabilirsiniz. Dışarısı güvenli değil. Çok kırılgan dönemdeyiz. Kazanımlarımızı boşa çıkarmayalım. Evden çıkmayalım” dedi.

Özlü, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Evden çıkmanız, başkaları için de teşvik edici olabilir. Bu dönemde hepimiz tavsiyelere uyma konusunda birbirimize olumlu mesajlar vermeliyiz. İnsanların direncini kıracak davranışlardan kaçınmalıyız. Yurttaşlık bilinci, kul hakkı, sorumluluk duygusuyla hareket etmeliyiz."