Eskişehir’deki ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ davasına dair bilirkişi raporunda, sanık öğretmenin ‘hakaret’ içerikli slogan attığı iddia edildi, kanıt olarak ‘beden dili’ gösterildi! Aynı gerekçeyle birçok eylemcinin de tespit edilmesi istendi.

Bilirkişi ‘destan yazdı’: Beden diliyle hakaret etti!

UĞUR KOÇ
ugurkoc@@birgun.net
@ugurkoc

Eskişehir’de İç Güvenlik Paketi’ni protesto eylemi sırasında Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren slogan atıldığı iddiasıyla açılan davada, dosyaya giren bilirkişi raporu “yok artık” dedirtti. Raporda, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi eski başkanı öğretmen Ali Paşa Şanlı’nın ‘hakaret’ içerdiği iddia edilen sloganı attığının ‘beden dili’nden anlaşıldığı savunuldu.

Polise ‘vur’ yetkisi vermek gibi skandal maddeler içerdiği için sert eleştirilere konu olan İç Güvenlik Paketi TBMM’de görüşülürken, 28 Şubat 2015 günü Eskişehir’de düzenlenen protesto gösterisi, “Hırsız katil Erdoğan” sloganı atıldığı gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ davasına konu olmuştu.

Bilirkişi dudak okudu

Savcılığın hazırlattığı ve dava dosyasına sunduğu bilirkişi raporunda ‘hakaret’ içerdiği savunulan sloganı attığı iddia edilen kişiler ‘tespit’ edildi. Yeminli Bilirkişi Jandarma Astsubay Kd. Bçvş. Necip Türkol tarafından hazırlanan raporda bazı sanıklar için “’Hırsız katil Erdoğan’ sloganı atan …” ifadeleri kullanıldı. Eğitim Sen Eskişehir Şubesi eski başkanı öğretmen Ali Paşa Şanlı’nın ise bu sloganı attığının ‘dudak hareketleri’ ve ‘beden dili’nden anlaşıldığı ileri sürüldü. Raporda Şanlı için şu ifadelere yer verildi: “Soruşturma dosyasında ismi Ali Paşa Şanlı olan şüphelinin incelenen ses kayıtları, beden dili, dudak hareketlerinden ‘Hırsız katil Erdoğan’ sloganı attığı tespit edilmiştir.”

Kimliklerini bulun!

Öte yandan dava kapsamında 12 kişi yargılanırken, soruşturma dosyasında ismi bulunmayan ancak bilirkişinin aynı sloganı attığını yine ‘beden dili’ ve ‘dudak hareketleri’nden belirlediği kişiler de rapora eklendi.

Raporda, “Aynı hakaret içeren sloganları atan ve soruşturma dosyasında isimleri olmayan bazı eylemcilerin sesli video kayıtlarının incelenmesi, beden dili, ağız ve dudak hareketlerinden aynı sloganı attıkları tespit edilmiş ve bu şahısların kimlik ve teşhislerinin yapılabilmesi için yakınlaştırılmış fotoğrafları bilirkişi raporuna eklenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

bilirkisi-destan-yazdi-beden-diliyle-hakaret-etti-157158-1.