Bilkent Şehir Hastanesi’nin bazı bölümlerinde hizmet verilmeye başlandı. Yerel seçime yetiştirmek için acele ile yapılan açılışın ilk gününde hastanede büyük kaos yaşandı. Hastane içinde kaybolan, hastalar isyan etti. Hastalar Bilkent’e gelebilmek için önce metro ile Tarım Bakanlığı İstasyonu’na daha sonra da buradan hastaneye giden ring otobüslerine bindi. Otobüsten inen hastaları tedavi olacakları birimlere ulaştırmak üzere […]

Bilkent Şehir Hastanesi’nin ilk günü: Kâğıt yok, tetkik sonuçları çıkmadı

Bilkent Şehir Hastanesi’nin bazı bölümlerinde hizmet verilmeye başlandı. Yerel seçime yetiştirmek için acele ile yapılan açılışın ilk gününde hastanede büyük kaos yaşandı. Hastane içinde kaybolan, hastalar isyan etti. Hastalar Bilkent’e gelebilmek için önce metro ile Tarım Bakanlığı İstasyonu’na daha sonra da buradan hastaneye giden ring otobüslerine bindi. Otobüsten inen hastaları tedavi olacakları birimlere ulaştırmak üzere refakatçi personel karşıladı. Ancak hastaneyi tam olarak bilmedikleri için zaman zaman personel ve hastalar birlikte koridorlarda kayboldu. Hasta yoğunluğu çok fazla olmamasına karşın araçlar da yetersiz kaldı. Hastane içerisinde konuştuğumuz birçok hasta, hastane içerisinde kaybolmaktan, bu nedenle randevularına yetişememekten şikâyet etti.

Bir hasta da, “Uzun arayışların ardından doktorun odasını buldum. Bugün tetkik sonuçları alınarak ilaç yazılacaktı. Bugün sonuç almamın mümkün olmadığı söylendi” dedi. Bir başka hasta ise kalp damar hastası olduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Tetkik sonuçlarımın yer aldığı CD’nin kaybolduğu için bütün tetkikleri yeniden yaptırmam gerektiği bildirildi. Sekreterlikten tekrar randevu istediğimde de 3 Mart’a gün verildi. Yeniden tetkikleri yaptıracağım ve sonuçlar çıkacak ki doktor ilaç yazabilsin.”

EKG bölümü önünde bekleyen hastaların ortak şikayeti ise “EKG çekiminin yazılacağı kağıdın olmaması” oldu. Hastalar EKG çektirmek için saatlerce kağıt beklemekten yakınarak, “Her şeyi tamamlanmadan bir hastane neden açılır ki?” diye sordu.

DOKTOR ACİL SERVİSTE KAYBOLDU

Acil servis bölümünde görevli bir doktor, gerekli hazırlıklar yapılmadan acele ile buraya getirildiklerini belirterek, “Acil servis içinde en az üç kez kayboldum” dedi.

***

işlerinden ATILDILAR

Taşınma sonrası kapanan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, laboratuvar, kan alma, MR, tomografi ve sterilizasyon birimlerinde çalışan 150 taşeron işçinin işine son verildi. İşçiler Atatürk Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Taşeron işçiler, “İşsiz kaldık, işimizi istiyoruz” dedi.

Öte yandan Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Bilkent’e taşınacak.