Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in kurduğu vakıf tarafından desteklenen evde Koronavirüs testi projesi ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından durduruldu

Bill Gates'in desteklediği evden koronavirüs testi projesi askıya alındı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in kurduğu vakıf tarafından desteklenen evde koronavirüs testi projesini durdurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre; Seattle Coronavirus Assesment Network (SCAN) adındaki proje yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının evden test edilmesine yönelik çalışmalar yapıyordu.

SCAN yaptığı açıklamada, 1 Mart'tan bu yana FDA ile görüşmelerde bulunulduğunu ve 23 Mart'ta acil kullanım izni (EUA) talebini başlatıldığını söyledi. FDA'nin projeyi yetki belgesi alana kadar askıya alması üzerine SCAN, evden alınan hasta örneklerine yaptığı testleri durdurdu.

SCAN'den yapılan açıklamada, "Evde yapılan test sonuçlarını iletmek için federal acil kullanım izninin gerekli olduğu konusunda uyarıldık" denildi.

Kuruluşun resmi internet sitesinde yer alan yazıda, “FDA’nın, SCAN’ın testlerinin güvenliği ve doğruluğuna dair herhangi bir endişesi bulunmuyor. Ancak ek yetkilendirmeyi edinene kadar testleri durdurmamız istendi” ifadeleri yer aldı.