Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan BİMEKS işçileri, Boğaziçi Üniversitesi kapısı önünde düzenlediği basın açıklamasında, "Hukuk bu hırsızlara işlemiyor, hakkımızı alamıyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından oturma eylemine başlayan işçilerden 7'si gözaltına alındı.

BİMEKS işçilerinin oturma eylemine polis müdahalesi: 7 işçi gözaltına alındı

RIFAT KIRCI

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan BİMEKS işçilerinin Boğaziçi Üniversitesi kapısı önünde basın açıklaması düzenledi. İşçiler basın açıklamasının ardından oturma eylemine başladı. Polis, 7 işçiyi gözaltına aldı.

BİMEKS işçilerinin Boğaziçi Üniversitesi kapısı önünde yapacakları basın açıklamasından önce çok sayıda çevik kuvvet ekibi alana geldi.

bimeks-iscilerinin-basin-aciklamasina-polis-engeli-800057-1.

Birçok yurttaş, işçilere destek vermek için Boğaziçi Üniversitesi kapısı yakınlarında toplandı.

BİMEKS işçileri açıklamanın yapılacağı alana geldi. Polis, çadır kurulması durumunda gözaltı yapacağını belirtti.

"ARTIK YETER"

Burada basın açıklamasını işçiler adına BİMEKS işçisi Emine Soysal okudu.

"Bizler 1500 BİMEKS işçisi olarak Türkiye'nin elektronik devi denilen BİMEKS bünyesinde yıllarca çalıştık" diyen Soysal, "2016 yılıyla birlikte maaşlarımızı alamamaya başladık. BİMEKS'in patronlarından Vedat Akgiray, SPK Başkanlığı döneminde BİMEKS'in hisse değerleri ile oynayarak borsa vurgununu gerçekleştiren sonra bizleri de soyan bir hırsızdır! Vedat Akgiray tek bir çizik almadan Boğaziçi Üniversitesi'nde Finans profesörlüğüne, İş Etiği dersi vermeye devam ediyor. Artık yeter!" ifadelerini kullandı.

"Diğer patron Murat Akgiray; maillerde dini referanslara yer vererek bize "aynı gemide" olduğumuzu söyledi, dişimizi sıkmamızı istedi" diyerek açıklamasını sürdüren Soysal, "Bu arada mağazadaki ürünler peyderpey kaybolmaya başladı. Aynı yıl, genel merkezi Almanya'da olan Alcan Systems adlı bir şirket ortaya çıktı ve Yazbim gibi bilançoda görünen, görünmeyen birçok paravan şirket kuruldu. Alcan Systems'in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Murat Akgiray'ın oğlu Ahmed Akgiray oldu. Murat Akgiray hırsızdır! Sendelemeden ticari hayatına devam ediyor. Artık yeter! Ahmed Akgiray hırsızdır! Özyeğin Üniversitesi'nde akademisyenliğe, Türkiye Uzay Ajansı'nda görevine devam ediyor. Artık yeter!" dedi.

bimeks-iscilerinin-basin-aciklamasina-polis-engeli-800058-1.

"AKGİRAY'LARLA BİZ EŞİT VATANDAŞ DEĞİL MİYİZ?"

Soysal, açıklamasına şöyle devam etti: "2018 sonu itibarıyla BİMEKS Yönetim Kurulu dağıtılarak biz 1500 BİMEKS işçisinin içeride kalan maaş ve tazminatlarına çöküldü. Davaları kazandık, icra takipleri de yapıldı. Hukuk bu hırsızlara işlemiyor, hakkımızı alamıyoruz. Artık yeter! Tanıdığımız vekilleri devreye sokalım, belki oradan bir şey çıkar dedik; kimse elini taşın altına koymadı. Hiçbir siyaset bu hırsızlara bir şey yapmıyor. Artık yeter!

Bizler Türkiye'nin her yerinde birer, ikişer çıkış yolları aramaktan artık vazgeçtik. 1500 BİMEKS işçisi olarak bir araya geldik. Hakkımız olanı sadece kendi mücadelemizle alabileceğimizin farkına vardık. Akgiray'larla biz eşit vatandaş değil miyiz? Hırsızlar ellerini kollarını sallayarak ortalıkta gezerken, bizim evlerimize icraların gelmesi hak reva mı? Devlet, siyasi partiler, yasalar Akgiray'lara işlemiyor da bize mi işliyor? Artık yeter!"

Aylardır Türkiye'nin dört bir yanında seslerini duyurduklarını vurgulayan Soysal, "Akgiray'ların peşinde bir savcı, bir polis yoksa biz peşlerine düşeriz dedik. Evlerinde, ofislerinde, çalıştıkları üniversitelerde tek tek sahtekarlıklarını ifşa ettik. Sesimiz duyuldu ama kimse harekete geçmedi. Artık yeter!" diye konuştu.

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BU REZİLLİKTEN SORUMLUDUR"

Soysal, son olarak şunları söyledi:

"Bugün hırsız Vedat Akgiray'ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırımızı kuruyoruz. Dünyanın en iyi 200 üniversitesine giren Boğaziçi Üniversitesi bu rezillikten sorumludur. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü sorumluluk alıp sorunumuzu çözene kadar üniversitenin kapısının önünden ayrılmayacağız.

Birliğimizden gelen güçle haykırıyoruz; direne direne kazanacağız, gemileri yaktık artık geri dönüş yok, Akgiray ders verme hakkımızı ver!"

7 GÖZALTI

Basın açıklamasının ardından işçiler oturma eylemine başladı. Polis, 7 işçiyi gözaltına aldı.

bimeks-iscilerinin-basin-aciklamasina-polis-engeli-800100-1.