Binalar güçlendirilemeyecek

Hüseyin Şimşek

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürerken İmar Yasa Teklifi'nin yurttaşların depreme karşı taşınmazını güçlendirmesini engelleyici hükümler içerdiği ortaya çıktı. CHP'li Zeybek, "Teklif bu haliyle kabul edilirse deprem korkusu yaşayanların önemli bir kısmı binalarını güçlendiremeyecek" dedi.

Torba Kanun Teklifi ile yetki gaspı dahil pekçok düzenlemeye imza atılmak istendiğine dikkat çeken Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi CHP'li Gökan Zeybek, "AKP, kendisinden önce yapılan düzenlemeleri yok sayıyor ve vatandaşı mağdur ediyor" ifadelerini kullandı. AKP'nin kendi yasalarını milat olarak kabul ettiğini vurgulayan Zeybek, "Her güne deprem haberleri ile uyanıyoruz. İnsanlar bundan endişe duyup binalarını güçlendirmek istediğinde onlara böyle şartlar sunamazsınız" diye konuştu.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da düzenlemede yer alan bazı maddelere tepki gösterdi. Kerestecioğlu, harita çizim işlemine getirilen "para ödeme" şartının kabul edilemez olduğunu ifade etti.