Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı sıfatını kullanan AKP’li Binali Yıldırım, Kazakistan’daki protestolar üzerine açıklama yaptı.

Binali Yıldırım, ‘Aksakal’ sıfatını devreye soktu, Kazakistan açıklaması yaptı

Kasım ayında Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı olarak atanan Binali Yıldırım, bu sıfatıyla ilk açıklamasını Kazakistan hakkında yaptı. Yıldırım, Kazakistan ile güçlü dayanışma içinde bulunduklarını, ülkede hayatın normale dönmesi hususunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

AKP Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kazakistan'da meydana gelen protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kazakistan'da yaşanan olayların, ülkenin barış ve istikrarına zarar vermeyecek şekilde sonlanmasının en önemli beklentileri olduğunu belirten Yıldırım, "Türk Devletleri Teşkilatı Aksakalları olarak, kardeş Kazakistan ile güçlü dayanışmamızı belirtmek isteriz. Ülkede hayatın normale dönmesi hususunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu belirtir, olaylarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadesini kullandı.

(AA)