AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım ile AKP İstanbul İl Binasında basına kapalı görüştü. Görüşme sonrası Binali Yıldırım bir açıklama yaparak Sedat Peker'in oğlunun Venezuela'dan uyuşturucu kaçırdığı iddialarına yanıt verdi. Yıldırım " Sedat Peker'in iddiaları kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz," dedi.

Binali Yıldırım'dan uyuşturucu kaçakçılığı iddialarına yanıt!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bazı özel programlarının ardından AKP İstanbul İl Başkanlığı'na geldi. Erdoğan'ı AKP Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım ile AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerin ardından il başkanlığından ayrıldı.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Oğlunun Venezuela'ya gittiğini kabul eden Yıldırım, "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek ahlaksızlıktır. "Kesinlikle iftiradır, yalandır, çamur atanın kendi elleri kirlenir. Şiddetle reddediyoruz" dedi.

Sedat Peker, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia etmişti.

Yıldırım yanıtında, oğlunun Venezuala'ya gittiğini doğrulayarak, Erkam Yıldırım'ın hayır işleri için bu ülkede bulunduğunu ileri sürdü.

Yıldırım, şunları kaydetti; "Bugünkü yayınladığı videoda bizi de oğlum Erkam Yıldrım'ı da zikretti. Öncelikle şunu söyleyeyim bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyorum. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek, bize yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır. Tümüyle reddediyorum. Bu olsa olsa 'çamur at izi kalsın' türünden bir suçlamadır ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerinin tespiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir. O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı, bu münasebetle de onlarla birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Bu da gerçek dışıdır, yanlıştır. Kendi imkanlarıyla kendi biletini alarak, masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir."

SEDAT PEKER'İN ERKAM YILDIRIM İLE İLGİLİ İDDİALARI

Sedat Peker, yayınladığı 7. videoda Erkam Yıldırım ile ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

"Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca… Kolombiya’dan oraya geçirmek çok kolay, yeni adres Venezuela üzerinden. Çünkü Venezuela’da DEA’nın (ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) kontrolü yok, sıfır kontrol.

Kokain Avrupa’da çok ucuz, Türkiye’de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye Limanı, orası da DEA’nın kontrolünde değil.

Şimdi bu mal (Kolombiya’da yakalanan 4 ton 900 kilo kokakin) yakalanınca yeni bir güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in oğlu Erkam Yıldırım bey. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı.

Karakas Limanı var, Venezuela’nın en büyük limanı. Oradan kuru yük gemileri Türkiye’ye gelebiliyor, ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde gelebiliyor. Dominik üzerinde de çok yakalanmalar başlayacak. Yeni güzergah burası.

Kokain bu şekilde Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik yatlarla o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye-Lazkiye üzerinden de yapılıyor.

Para trafiği nasıl oluyor. Kıbrıs, Halil Falyalı. Tüm para trafiği buradan dönüyor.

Halil Falyalı'nın Türkiye'de 10 tane dosyası var. Neden getirmiyorsunuz? Tüm yasadışı bahis işleri onda, resmi raporlarda da var. ABD, diğer ülkeler almak istiyor, alamıyorlar.

Şu anki organizasyon çok eski zamanlardan kurulmaya başlandı. Hem uyuşturucu hem kumarın merkezi haline getirilmesi için yapılan o çalışma…

Erkam Yıldırım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri. Ben Binali Bey'in böyle bir organizayonun içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkam Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline geldi. Türkiye'ye gelişi-gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor, neden kokainleri Erkam Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon ediyor.

Peki, Mehmet Ağar bunun neresinde? Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkam Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkam Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum."