AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, devlet olarak güçlünün değil, haklının yanında olduklarını savunarak, “Bu bizim insanı görevimiz. Acılarımız ve sevinçlerimiz birdir” dedi.

Binali Yıldırım: Devlet olarak güçlünün yanında değil, haklının yanında olduk

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Ümraniye'de aşure pişirme ve ikram programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yıldırım, “Muharrem ayı Allah’ın ayı olarak nitelendirilir. Hz. Ali mensubu olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumuz İslamın büyüklerindendir. Hz. Hüseyin de peygamber efendimizin gözünün nurudur. Evlatlarımıza Hasan, Hüseyin ve Zeynep isimlerini seve seve veririz” diye konuştu.

Yıldırım, "Devlet olarak güçlünün değil, haklının yanında olduk. Bu bizim insanı görevimiz. Acılarımız ve sevinçlerimiz birdir” ifadelerini de kullandı.

“DİRİ OLACAĞIZ”

‘Devletin tüm gücüyle felaketleri yaşayan vatandaşların yanında olduğunu’ savunan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Doğal afetlerin olduğu yelere giderek vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Zorlukları birlikte aşabilen bir ülkeyiz. Türkiye’nin her köşesinden gelen yardımları gördüm. Böyle bir milletin evladı olduğum için kendimle gurur duydum. Zorluklarda bir olacağız, diri olacağız. Acılarımız birlikte azaltacağız. Sevinçlerimizi artıracağız. Bu felaketleri bile ranta çevirmeye çalışan bazı mihraklarında olduğuna şahit olduk. Dosta düşmana karşı kardeşliğimizi göstereceğiz.”