AKP'li Binali Yıldırım, enflasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Bütün ülkeler hayat pahalılığından, enflasyondan büyük bir bedel ödüyor. Türkiye de bunlardan ayrı değil. Hayat pahalılığı, enflasyon son yılların en yüksek düzeyine çıktı. Enflasyonun inmesi belli ki biraz zaman alacak" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım: Enflasyonun inmesi belli ki biraz zaman alacak

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bütün ülkeler hayat pahalılığından, enflasyondan büyük bir bedel ödüyor. Türkiye de bunlardan ayrı değil" dedi.

Yıldırım, Erzincan Belediyesi'nce, belediye binasında protokol ve vatandaşlarla düzenlenen toplu bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bayramların kırgınlıkların ve küskünlüklerin sona erdiği ve kardeşliğin doruğa ulaştığı müstesna günlerden biri olduğunu söyledi.

AA'nın aktardığına göre, enflasyonla mücadele konusuna değinen Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Önce iki buçuk yıl süren Covid-19 salgını ve şimdi de kuzeyimizde devam eden Rusya-Ukrayna savaşı dünyanın bütün dengesini alt üst etti. Bütün ülkeler hayat pahalılığından, enflasyondan büyük bir bedel ödüyor. Türkiye de bunlardan ayrı değil. Hayat pahalılığı, enflasyon son yılların en yüksek düzeyine çıktı. Bunun için tabii ki oturup bekleyecek halimiz yok. Enflasyonun inmesi belli ki biraz zaman alacak. Buna karşılık da vatandaşlarımızı korumak amacıyla bir dizi tedbirleri Cumhurbaşkanımız ve kabinesi birer birer alıp hayata geçiyor. Bundan sonra da tedbirler alınmaya devam edecek."