Gazeteci Sedat Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde AKP'li Binali Yıldırım'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı görevden almak istediğini yazdı. Bozkurt; Yıldırım'ın, MİT Müsteşarlığı'nın Cumhurbaşkanlığına bağlandığını resmi gazetede yayınlanan bir karar ile öğrendiğini ifade etti.

Binali Yıldırım, Hakan Fidan'ı görevden almak istemiş
Fotoğraf: AA

Gazeteci Sedat Bozkurt, bugünkü köşesinde 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "15 Temmuz'u niye konuş(a)mıyoruz?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bozkurt, 15 Temmuz gecesinde AKP'li Binali Yıldırım'ın Hakan Fidan'a ulaşmamasını dert edindiğini; Yıldırım’ın, MİT Müsteşarı Fidan'ı görevden almak için kararname hazırlattığını yazdı.

Yıldırım'ın bu kararı, Fidan ile yaptığı görüşmelerde sorularına yanıt alamaması üzerine aldığını aktaran Bozkurt, "Ancak Yıldırım’ın uçağı piste indiğinde resmî gazetede yayınlanan sürpriz bir karar bekliyordu kendisini. MİT Müsteşarlığı Başbakanlık'tan alınarak doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştı" ifadelerini kullandı.

Bozkurt'un yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Burada son bilgi olarak şunu verelim: Binali Yıldırım kendisine bağlı MİT müsteşarına ulaşamamayı dert edindi ve Vietnam gezisi sonrasında 2017 yılında MİT Müsteşarının görevden alınma kararnamesini hazırlattı. Çünkü MİT Müsteşarı ile yaptığı görüşmede de sorularının hiçbirine yanıt alamamıştı.

Ancak Yıldırım’ın uçağı piste indiğinde resmî gazetede yayınlanan sürpriz bir karar bekliyordu kendisini:

MİT Müsteşarlığı Başbakanlık'tan alınarak doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştı…"