Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizildiği düşünülen Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu Türkiye'ye getirdiği için kutladı

Binali Yıldırım'ın danışmanından İBB'ye tebrik

İngiltere'nin başkenti Londra'da açık artırma ile satışa çıkarılan, İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizildiği düşünülen Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aldı.

İBB'ye gelen tebriklerden bir ise şaşırttı. Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerdeki rakibi Binali Yıldırım'ın başdanışmanı Abdülkadir Özkan, tebrik mesajı yayımladı. Özkan, sosyal medyada “Sultan Fatih’i resmeden tablonun İBB sayesinde yeniden yurda dönmesi, Türkiye’ye kazandırılması amasız, fakatsız takdire şayan bir harekettir. Açık ve net: güzel hareket” ifadelerini kullandı.

İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizildiği düşünülen Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresi Londra'da satışa çıkarılmış, İBB 6,5 milyon liraya tabloyu satın almıştı.

AKP'ye yakın yayın organları portrenin alınmasına 'israf' derken, İBB daha önceki dönemlerde uyduruk dizi ve filmlere ödenen yüksek meblağları hatırlatmıştı.