TBMM Başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçildiğini hatırlatarak, “Kendi elimizle başbakanlık koltuğunu teslim ettik. Bana koltuk meraklısı diyeceklerin hiç konuşmaya hakkı yok. Koltuk sevdalısı değilim, benim koltuğum ve makamım milletin gönlündedir” diye konuştu. Geçen günlerde TBMM Bakanlığı görevinden istifa edeceğini açıklayan AKP’nin İBB Başkan adayı Yıldırım, Erzincan […]

Binali Yıldırım: Koltuk sevdalısı değilim

TBMM Başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçildiğini hatırlatarak, “Kendi elimizle başbakanlık koltuğunu teslim ettik. Bana koltuk meraklısı diyeceklerin hiç konuşmaya hakkı yok. Koltuk sevdalısı değilim, benim koltuğum ve makamım milletin gönlündedir” diye konuştu.

Geçen günlerde TBMM Bakanlığı görevinden istifa edeceğini açıklayan AKP’nin İBB Başkan adayı Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) ile Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ERSİAD) düzenlediği programa katıldı. 

İstanbulluların da umumi istek ve arzuları dikkate alınarak partisi tarafından İBB Başkanlığına aday gösterildiğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Sefere çıktık. Sefer bizden, zafer İstanbullu’dan ve Cenabı Mevlam’dan. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Biz sefere talibiz. Zafer, takdirdir. Onun için bir şey diyecek değiliz. Cumhur İttifakı olarak, bütün ilçe adaylarımızla 39 ilçeyle gece gündüz çalışacağız. Boş işlerle boş laflarla kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Bizi anlamak isteyen dönsün 16 yıla baksın, Anadolu topraklarına gitsin. Bölünmüş yollara, hızlı trenlere baksın. Hava yolunu nasıl halkın yolu yaptığımıza baksın. Bizi anlamak isteyenler Avrasya Tüneli’nden, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden, Marmaray’dan geçsin. Hızlı trenle Ankara’ya gitsin. Dünyanın en büyük havalimanını gidip, ziyaret etsin. Başka bir şeye gerek yoktur.”

‘KENDİ ELİMİZLE BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNU TESLİM ETTİK’

Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçildiğini belirten Yıldırım, “Kendi elimizle başbakanlık koltuğunu teslim ettik. Bana koltuk meraklısı diyeceklerin hiç konuşmaya hakkı yok. Koltuk sevdalısı değilim, benim koltuğum ve makamım milletin gönlündedir. Milletin gönlüne girdiysek gerisi teferruattır” diye konuştu.

Yıldırım, Tuzla’da Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) temsilci ve üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda da 130 ülkeden daha büyük bir şehrin belediye başkanlığına aday olduğunu belirterek “Ağır bir sorumluluk üstlendim” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “İşçi demek, değer üreten insan demektir. İşçi demek, alın terini akıl terine katarak bu ülkenin kalkınmasına katkı yapan insan demektir. Sizler ortaya bir eser çıkarıyorsunuz. Deriyi işleyip, ekonomik bir değere dönüştürüyorsunuz. Deri ürünlerine dayalı sektörün lokomotifisiniz. Siz burada hapşırsanız, onlar orada grip olur. O yüzden sizin hem çalışma şartlarınızın hem de imkanlarınız bakımından memnuniyetiniz çok önemli” diye konuştu.