Binali Yıldırım, yarın istifa edecek

AKP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı açıklanması beklenen Binali Yıldırım'ın, yarın yapılacak bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceği öğrenildi.


DHA'da yer alan habere göre, AKP'de 3 büyükşehirden Ankara ve İzmir adayları yerel seçim çalışmalarına başlarken, İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor. Yıldırım'ın, TBMM Genel Kurulu'nda yarın tamamlanacak olan bütçe görüşmelerinden sonra istifa edeceği belirtildi.

Yıldırım'ın, istifasını Başkanlık Divanı’nın en yaşlı üyesi Meclis Başkanvekili MHP’li Celal Adan’a sunacağı kaydedildi. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, isitifasından önce bir basın toplantısı düzenleyeceği ve hazırladığı bir yasa teklifini kamuoyu ile paylaşacağı da öğrenildi.

"HABER DOĞRULANAMADI"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, yarın tamamlanacak bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Başkanlığı'ndan istifa edip adaylığını açıklayacağı yönündeki haberler, Yıldırım'a yakın kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

DHA'nın aktardığına göre Yıldırım'ın, bütçe görüşmeleri sonrası istifa edeceğine yönelik iddialar, Yıldırım'a yakın kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Binali Yıldırım'a yakın kaynaklar, istifanın söz konusu olmadığını bildirdi.

BARIŞ YARKADAŞ: İSTİFASINI BUGÜN VERECEK

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın 'İstafa etmeden aday olayım' talebinin reddedildiğini ve istifasını bugün vereceğini söyledi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yarkadaş, "Binali Yıldırım'ın 'İstifa etmeden aday olayım' talebi de reddedildi. Yıldırım, Saray'ın "Belirsizlik oluyor" uyarısı üzerine bugün istifasını en yaşlı üye TBMM Bşk. Vek. Celal Adan'a verecek" paylaşımında bulundu.

Yarkadaş, "TBMM Başkanlığı'na ise Bahçeli'nin de işaret ettiği AKP'li Naci Bostancı getirilecek" dedi.

Binali Yıldırım'ın ismi AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçiyor.