Bingöl’de bir Anadolu lisesinde karma eğitime son verildiği, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başından itibaren kız öğrenciler ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflara alındığı ortaya çıktı. Eğitim Sen Bingöl Şubesi’nin girişimleri üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğünün devreye girdiği ve okulun 21 Aralık itibarıyla yeniden karma eğitime geçtiği öğrenildi.

Bingöl’de karma eğitim karşıtı uygulama: Tepkilerin ardından uygulama sonlandırıldı
Fotoğraf: AA

Mustafa BİLDİRCİN

Türkiye, tarikat ve cemaatlerin eğitimdeki etkisini tartışırken Bingöl’de, “Bu kadarı da olmaz” dedirten bir olay yaşandı. Bingöl Genç Anadolu Lisesi’nde karma eğitimin, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başında sonlandırıldığı ve kız öğrenciler ile erkek öğrencilere ayı sınıflarda eğitim verildiği tespit edildi. Tepkiler üzerine, karma eğitime darbe niteliğindeki uygulamadan vazgeçildiği bildirildi.

Karma eğitimin sonlandıran uygulama kentte yayıldıktan sonra Eğitim Sen Bingöl Şubesi harekete geçti. Sendika temsilcileri, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek skandal uygulamanın sonlandırılmasını talep etti.

REFERANDUM YAPILDI

Sendikanın tüm girişimlerine karşın uzun süre adım atılmadı. Okul yönetimi, bir referandum yapıldığını ve karma eğitimin referandumdan çıkan sonuç kapsamında sonlandırıldığını açıklayarak uygulamayı savundu. Eğitim Sen Bingöl Şubesi, “Karma eğitim esastır” diyerek kentte bir basın açıklaması düzenledi.

Sendikanın basın açıklamasından sonra Genç Anadolu Lisesi’ndeki uygulamaya yönelik harekete geçildi. Okulun, tepki çeken uygulamaya 21 Aralık itibarıyla son verdiği belirtildi.