Koronavirüs salgınıyla birlikte gelen ekonomik sıkıntılar yerel gazeteleri birleşmeye itti. Bingöl’deki yerel gazete sahipleri “Bu süreçte ya kapatacaktık ya da birleşecektik’’ dedi

Bingöl’de yerel gazeteler, krize karşı birlik oldu

Dilan Esen

Koronavirüs salgınıyla birlikte darboğaza giren medya sektörünün yaşadığı zorluklar sürüyor. Bu ekonomik sıkıntılardan en çok payını alan yerel gazeteler ise kapanmamak için birleşme yoluna gidiyor.

Bingöl’de günlük yayın yapan 9 yerel gazete artık Çapakçur Gazetesi, Kent Haber Gazetesi ve Sürmanşet Gazetesi adıyla yayınlarına devam edecek.


bingol-de-yerel-gazeteler-krize-karsi-birlik-oldu-808090-1.YEREL GAZETELER DESTEKLENMELİ

Bingöl Sürmanşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahfuz Demir, Basın İlan Kurumu ve hükümetin iyileştirme yaptığını ancak pandemiden sonra iyice sıkıntıya girdiklerini aktardı.

Personel maliyetinin bile aylık resmi ilanın çok üzerinde kaldığına vurgu yapan Demir şunları söyledi: “Giderlerimiz ciddi anlamda yükseldi, gelirlerimiz de özellikle salgından dolayı düştü. Çözümü birleşmekte bulduk. Bir çalışanımızı bile mağdur etmedik. En büyük taleplerimiz ilan santim-sütun fiyatının yükseltilmesi ve kağıttan alınan KDV’nin sıfıra düşürülmesi.’’

Yerel gazetelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, ‘’Mevcut gazeteleri korumak adına, yeni açılacak olanların vasıflı gazete olması için iyice denetimden geçirilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

bingol-de-yerel-gazeteler-krize-karsi-birlik-oldu-808091-1.MASRAFLARI BU YOLLA AZALTACAĞIZ

Birleşmeyle birlikte masraflarının azalacağını söyleyen Bingöl Kenthaber gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Kaya ise ülkenin kötü bir dönemden geçtiğine dikkat çekti.

Daha önce böyle zorluklar yaşanmadığını aktaran Kaya, şunları dile getirdi: “40 yıldır matbaacılık yapıyorum ama bu zamana kadar böyle bir zorluk yaşamadık. Birkaç kentte daha gazeteler birleşti. Biz de buna mecbur kaldık. Ya kapatacaktık ya da birleşecektik. Çareyi birleşmekte bulduk.’’